A Siemens a Digitális Vállalaton keresztül hívja életre az Ipar 4.0-át a szerszámgépek területén

0

Szeptember 18. és 22. között rendezik meg a Nemzetközi Fémmegmunkálási Szakkiállítás (AMB), ahol a Siemens a folyamatosan fejlődő Digitális Vállalat portfólióját fogja bemutatni, amellyel az Ipar 4.0 megoldásokat kívánja megvalósítania szerszámgépek területén. Ez mind a szerszámgépgyártókat, mind a -használókat segíti abban, hogy kihasználják a digitalizáció nyújtotta hatalmas lehetőségeket. A B03 standon, a 2-es csarnokban a Siemens „Digitalizáció a szerszámgépgyártásban – valósítsa meg most!” mottó jegyében 270 négyzetméteren mutatja meg a szerszámgépgyártóknak és -használóknak, hogy a teljes körű digitalizációs megoldások hogyan működnek a szerszámgéptől a vállalati menedzsment szintjéig és a felhőben.

A Siemens különböző digitális platformjainak integrált, konzisztens és nyitott ajánlata műszaki alapot ad a következőkre:

• MindSphere, a nyitott és felhőalapú IoT operációs rendszer segít az ügyfeleknek kihasználni a felhőalapú digitalizáció összes előnyét a szerszámgépek területén.
• A Siemens Industrial Edge közvetlenül a szerszámgépen teszi lehetővé a helyben történő, nagy teljesítményű adatfeldolgozást, majd ezt integrálja a megfelelő automatizálási megoldásba.
• A Sinumerik Integrate azt mutatja be, hogy a szerszámgépek hogyan integrálhatók a gyártásban használt IT-rendszerekbe, feltárva a gyárban történő adatfeldolgozás összes előnyét.

Az összes alkalmazásban és a három digitalizációs platform kombinációjában a gépgyártóknak és felhasználóknak lehetőségük nyílik első kézből tapasztalatot szerezni a Siemens standján arról, hogy a digitalizáció hogyan valósul meg a gyártásban, és mekkora potenciált rejt magában. Ezekkel az ajánlatokkal a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy kihasználják a teljes skálát a klasszikus, helyi adatfeldolgozástól a felhőalapú adatfeldolgozásig, és megtalálják az egyéni igényeiknek leginkább megfelelő megoldást.

Ezzel az egyedi ajánlattal a technológiai vállalat bemutatja azokat a módszereket, amelyekkel a szerszámgépgyártók jelentős mértékben javíthatják termelésük rugalmasságát és hatékonyságát, drasztikusan csökkenthetik mérnöki inputjaikat és piacra kerülési idejüket, valamint konszolidálhatják és bővíthetik versenyképességüket a globális piacon folyamataik digitalizálásával. A felhasználók számára kínált digitalizációs portfólió a teljes értékláncot felöleli a terméktervezéstől és gyártástervezéstől a mérnöki munkán át egészen a tényleges gyártásig és digitális szolgáltatásokig. Ezzel a holisztikus megközelítéssel a Siemens az egyetlen olyan vállalat, amely képes megtervezni a szerszámgép-felhasználó valódi folyamatláncát (digitális iker) a virtuális világban is.

Új MindSphere, Sinumerik Edge és Sinumerik Integrate alkalmazások

A kiállításon a Siemens be fogja mutatni az új MindSphere alkalmazásait, valamint a szerszámgépek tervezésében használt Sinumerik Edge és Sinumerik Integrate megoldásait. Az alkalmazásokat részben ügyfelek és partnerek bevonásával fejlesztették. Az ügyfelekkel és partnerekkel való együttműködés kulcsfontosságú tényezői közé tartozik a felhasznált digitális rendszer konzisztenciája és a platformok nyitott ökoszisztémája. A gépkészítők immáron felhasználhatják specifikus és átfogó gép- és folyamatismereteiket a Siemens alapalkalmazásaiban, és innovatív, testreszabott alkalmazásokat, megoldásokat és szolgáltatásokat fejleszthetnek ügyfeleiknek.

A Siemens itt fogja bemutatni a MindSphere géptranszparencia- és gyártástervezési alkalmazásokat is. A Siemens most először mutat be a gépgyártásban és -elemzésben használt Sinumerik Edge alkalmazásokat, többek között egy olyan alkalmazást is, amely a trochoid marásban is használható. A Sinumerik Integrate olyan alkalmazásokat is kínál, amelyek segítségével optimalizálható az eszközök elérhetősége, és így csökkenthető a gépek leállási ideje. Az új MindSphere, Sinumerik Edge és Sinumerik Integrate alkalmazásokkal a Siemens azt demonstrálja a gépgyártóknak és -felhasználóknak, hogy digitális platformjainak integrált, konzisztens és nyitott ökoszisztémája hogyan használható a produktivitás növelésére a különböző megoldásokban.

Ezenkívül a Siemens szolgáltatásokat is indít az AMB-n, amelyek elkísérik az ügyfeleket digitalizációs útjukon az igényfelméréstől kezdve a megvalósításon át a gyártási folyamatok állandó optimalizálásának elemzéséig és konzultációjáig.

Innovatív automatizálási és technológiai portfólió

A Siemens Sinumerik portfóliójában rengeteg hardver- és szoftvermegoldással is készül az AMB-re. Az ajánlat spektrumában szerepelnek az integrált ipari szoftver- és automatizálási technológiák, amelyeket úgy terveztek, hogy a gépgyártók ki tudják használni a digitális gyár teljes gyártási potenciálját. A legújabb Sinumerik 828 szoftver új, a gépi eszközök teljesítményét jelentősen növelő funkciókkal bővült – Ütközéselkerülés Eco vagy Bólintáskompenzáció Eco / Advance. A Sinumerik 828 új panel feldolgozóegysége egy erősebb processzort, X130 1GB Ethernet interfészt és még robusztusabb kialakítást kapott. A stand látogatói első kézből tapasztalhatják meg a Sinumerik termékcsalád modern és hatékony üzemi koncepcióit, amelyekkel a gépi feldolgozás gyorsabbá és jobbá tehető. A robotikára és hozzáadott gyártásra fókuszáló bemutatók megmutatják, hogy a Sinumerik hogyan használható ezekben az ígéretes technológiákban, és hogyan lehet ezeket hatékonyan és zökkenőmentesen integrálni az innovatív gyártási környezetekbe és technológiákba.

Forrás: Siemens

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!