Az áruvédelem okozza a legtöbb aggodalmat az ellátási lánc folyamataiban

0
A költségkontrol és a globális gazdasági nehézségek nyomása mellett is folytatják a bővítéseket és az IT fejlesztéseket az egészségügyi iparág vezetői  
 
 
Az egészségügyi iparág vezetői a dinamikusan változó és egyre összetettebb gazdasági környezetben az ellátási lánc fejlesztésébe fektetve készülnek a globális növekedésre, számol be a UPS “Pain in the (Supply) Chain” címmel ötödik alkalommal kiadott egészségipari felmérése.
 
 Az egészségipari döntéshozók 83 százaléka új globális piacok foglalására és IT fejlesztésekre összpontosítja vállalata befektetéseit, a válaszadók szerint ez a két legfontosabb cél. A válaszadók e két stratégiát az elkövetkező 3-5 évben a versenyképesség növelésének, termékintegritás megtartásának és a hatékonyság fokozásának szolgálatába állítanák. Kína, USA, Brazília és India az a négy ország, melynek vállalatai leginkább a bővülésre fókuszálnak majd.
 
Habár az egészségügyi döntéshozók befektetésekre készülnek a jövőben, továbbra is óvatosak az iparág helyzetével kapcsolatban. Véleményük szerint a nehéz gazdasági körülmények, a költségek csökkentése miatt érzett nyomás, valamint a szabályozások és változások növekvő száma mind kihívást jelent.
 
A TNS által a UPS számára készített “Pain in the (Supply) Chain” felmérés, az amerikai, nyugat európai, ázsiai és dél-amerikai egészségügyi középvezetők ellátási lánccal kapcsolatos döntéseit és az azokról alkotott véleményét tükrözi a gyógyszeripar, a biotechnika és az orvosi műszerek és beszállító cégek köréből. 
 
Bár a befektetések nyomai már láthatóak, a globális terjeszkedés akadályai változatlanok: a legnagyobb akadálynak továbbra is az országról országra változó szabályozások tűnnek, melyeket a megkérdezett vezetők 46 százaléka említett. Az elmúlt három év mindegyikében ezek a szabályozások foglalták el az első helyet a globális terjeszkedés legnagyobb akadályainak képzeletbeli listáján. A további akadályok között kiemelt helyen szerepelnek a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos aggodalmak, illetve a termékek minőségi és biztonsági kihívásai, melyeket a vezetők 33 illetve 27 százaléka emelt ki.
 
“Az egészségügyi vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy költségeik szintentartása mellett terjeszkedjenek és növekedjenek, miközben a különböző sztenderdeknek való megfelelésre is figyelniük kell.” – nyilatkozta Bill Hook, a UPS egészségügyi logisztikai ágazatának globális stratégiájáért felelős alelnöke. “Ez pedig tovább növelte az igényt, hogy nagyobb globális rugalmasságot és integrációt építsünk az egészségügyi ellátási láncba.”
 
A legfőbb üzleti és ellátási lánccal kapcsolatos aggályok  
 
Világszinten üzletileg a legfőbb egészségipari problémát a növekvő szabályozás – a megkérdezett vezetők 52%-a szerint – illetve az egészségügyi reform és egyéb a törvényi háttérben bekövetkezett változások jelentették – a megkérdezettek 51%-a nyilatkozott így. A szellemi tulajdon védelme harmadik a listán, a válaszadók 48%-a találta ezt a kérdést kiemelten érzékenynek. A szellemi tulajdon védelme az USA-ban és Ázsiában foglalkoztatta leginkább a válaszadókat. 
 
Az elsődleges ellátási lánccal kapcsolatos problémát – 65% szerint – a különböző szabályozásoknak való megfelelés jelenti. Második helyen áll a költségmenedzsment, 60% említi ezt a legfontosabb szempontok között. Mindösszesen a válaszadók 41%-a tartja sikeresnek vállalata ellátási láncának költségmenedzsmentjét. E kettőt követi a harmadik helyen a termékbiztonság és a termékek épsége. A megkérdezettek 57%-a említi ezt a kérdést, ami a feltörekvő piacokon még komolyabb problémát jelent, hiszen az itteni válaszadók ezt első-második helyre sorolták.
 
“Az előírások betartása és a költségek kezelése az elmúlt öt évben állandóan foglalkoztatta az értékesítési lánc döntéshozóit, mialatt mi a termékbiztonság és termék védelem területén érzékeltünk növekvő érdeklődést.”- mondta Scott Szwast, a UPS Egészségügyi divíziójának marketing igazgatója. “Míg ezek a területek állandóan az egészségipar középpontjában lesznek, a vállalatok pozitív hatásokat is tapasztalhatnak az új innovatív modellek és technológiák kihasználásával, és olyan stratégiák kipróbálásával, mint a fokozott együttműködés, szegmensek átvételre épülő ellátási lánc.”
  
 
Gazdasági és iparági kilátások 
 
Amellett hogy üzleti és értékesítési csatorna problémák érzékelhetőek, a kutatás az egészségügyi döntéshozók gazdaságra vonatkozó álláspontját vizsgálja arra alapozva, hogy mit látnak a saját vállalatukon belül. Az egészségügyi döntéshozók Amerikában valamivel kevésbé voltak optimisták a gazdasági helyzet tekintetében, az amerikai döntéshozók 53 százaléka arról számolt be, hogy továbbra is érzékelnek gazdasági hatásokat a szűkülő költések és egyéb csökkentések tekintetében. Ezzel összehasonlítva Latin-Amerikában 43%, Nyugat Európában 35% és Ázsiában 26% érzékeli a gazdaság hatásait. 
 
Az egyesült államokbeli döntéshozókat az új reformtörvény céljainak tükrében kérdezték az egészségipar állapotáról. A legnagyobb csoport – 38 százalék – “óvatosan optimista” a fejlődést illetően, míg 26 százalék “negatív” álláspontot képvisel, további 22 százalék pedig “semleges” a várakozásokat illetően.
 
Öt éves trendek
 
Az elmúlt öt évben az egészségügyben a globális növekedés erősödése jelentette a fő trendet, olyan cégekkel, amelyek minden évben fokozzák a terjeszkedést új piacok felé. A globalizáció erősödésével az egészségügyi vezetők növekvő aggodalmukat fejezték ki a termékvédelemmel és a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatban. A termékvédelem kérdése a termékbiztonságot, a termékek károsulásának és a selejt kezelésének ügyét egyaránt magába foglalja. A szellemi tulajdon védelme iránti érdeklődés évről évre nőtt az elmúlt három évben.
 
A felmérés öt évre vonatkozó adatai azokról az iparágat állandóan foglalkoztató kérdésekről is beszámolnak, amelyek most is kihívást jelentenek az egészségügyi ellátási lánc döntéshozóinak. A költségmenedzsmentet és a szabályozási egyeztetéseket érintő gondok állnak az iparági állandók listájának élén az elmúlt öt évben.
 
“Az ötéves kutatás trendjei megerősítik, amit az egészségügyi piac minden szegmenséből hallhatunk” – mondja Hook. “A piacvezetőktől a közepes piaci szereplőkig minden egészségügyi vállalat az együttműködés új lehetőségeit keresi, hogy integrált megoldásokat kínálhasson, kezelve az ügyfeleinél jelentkező szegmentációs problémákat. Ez az információ rendkívüli fontos ahhoz, hogy a UPS nemzetközi piacvezetőként folytathassa sikertörténetét az egészségügyi logisztikában.”
 
Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!