Logisztika az Alföld szívében

0

A Bertrans történelme mintegy 21 évvel ezelõtt kezdett íródni a dél-alföldi városban, és ez a történet több mint két évtized elteltével napjainkig is töretlen. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévõ vállalatcsoport fõ tevékenységi köre a komplex logisztikai szolgáltatásoktól az újságnyomópapírkereskedelmen keresztül az ingatlanhasznosításig terjed, tehát egy ténylegesen több lábon álló, egymást erõsítõ tevékenységeket végzõ vállalatcsoportról beszélhetünk.

A Bertrans Cégcsoporton belül mûködik a Bertrans Zrt., amelyben a 3 fõ tevékenység folyik (újságpapír-kereskedelem, ingatlanhasznosítás, komplex logisztikai szolgáltatás), a Bertrans Sped Kft., amely a nemzetközi szállítmányozási tevékenységet végzi és a Bertrans Vámudvar Kft., ahol az Ügyfelek vámügyintézése történik. A Cégcsoport sikerének záloga az innovatív szemlélet, a rugalmas reagálás a változó – sokszor a napi rutinoktól jelentõsen eltérõ – piaci igényekre, valamint az elkötelezettség és a dinamizmus. Mindez elmondható a társaság közel kétszáz, kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó lojális alkalmazottjára, valamint több száz alvállalkozójára is. A Bertrans Zrt. idõben ismerte fel azt az akkoriban még új keletû lehetõséget, hogy egy olyan sokrétû szolgáltatást nyújthat a közepes és nagy regionális és mára már külföldi társaságoknak, amellyel a saját raktár- és kiszállítási tevékenységük kiszervezésével növelhetik profitjukat.

Partnereik felismerték, hogy egymásra épülõ szolgáltatásaik – raktározás, szállítás, copacking, vámszolgáltatás – együttes igénybevételével költséghatékonyabb módszert valósíthatnak meg. Ezzel a Bertrans Zrt. biztosította helyét a régió legversenyképesebb szolgáltatói élén, így biztos alapot teremtve a társaság további fejlõdéséhez. Logisztikai szolgáltatást végeznek az egyszerûtõl egészen a komplex szolgáltatásig, pl. Zalaegerszegen, a Zalai Nyomda Zrt. teljes logisztikáját végzik az alapanyag-beszállítástól kezdve a termelésellátásig, a készáru kezelését egészen a Partnerek kiszolgálásáig. A Bertrans Zrt. Partnerei között számos multinacionális cég is megtalálható, így a MARS Magyarország Kft. (raktározás, szállítás, komissiózás, copacking, kihelyezett vámszolgálat, nonstop rendelkezésre állás), az EURONICS (országos disztribúció, hetente kétszer lelátogatott bolthálózat, központi raktározás), a PEPSICO Inc. (dél-alföld és északnyugat-dunántúli disztribúció, naponta több ezer szállítási cím, raktározás, szállítás), a KNORR BREMSE (kelet-közép-európai OE és utópiaci vevõk kiszolgálása, több mint 20 ország ellátása), PHOENIX MECANO Kft. (raktározás, szállítás, komissiózás) is a megbízók elégedett és népes táborát gyarapítja. A Társaság kedvezõ földrajzi fekvése az egyik fõ erõssége, hiszen az autópálya, a repülõtér, több fõútvonal közelsége, a jugoszláv–bolgár–török–román–ukrán nemzetközi teherközlekedési útvonalak metszéspontjában található telephely, illetõleg a vasúti csatlakozási lehetõség mind-mind vonzó szempont a Partnerek számára. A Bertrans Zrt. az ISO 9001:2001 minõségirányítási, valamint az ISO 14001:2005 környezetirányítási rendszer követelményei szerint mûködik, mind a kecskeméti székhelyén, mind a zalaegerszegi „bástyáján”.

Csak Kecskeméten közel 30 000 m2-nyi korszerû, európai színvonalú raktárban történik a megbízók színvonalas kiszolgálása, ahol 2006 óta a minõsített NATObeszállítói címet is megszerezték. A Bertrans Zrt.-t továbbá 2008-ban Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központtá minõsítették. A komplex logisztikai tevékenységhez kapcsolódóan a vállalat a kecskeméti székhelyén 1996 óta vámudvart is üzemeltet, ezzel a logisztikai szolgáltatáson túl teljes körû vámügynöki szolgáltatást nyújt Partnereinek. A Bertrans Vámudvar Kft. birtokában valamenynyi egyszerûsített vámengedéllyel kitûnõ kapcsolatteremtõ képességgel rendelkezõ munkatársakkal bonyolítja vámtevékenységét, mindvégig a Partnerek érdekeit szem elõtt tartva. A kecskeméti telephelyen továbbá jelen vannak a vámhivatal munkatársai is. A Bertrans Cégcsoport nemzetközi szállítmányozási tevékenységét elsõsorban a fõvárosi székhelyû Bertrans Sped Kft. végzi, míg a nemzetközi viszonylatok mellett a belföldi, gyûjtõ-, illetve disztribúciós szállítmányozási feladatok ellátásával a Bertrans Zrt. kecskeméti irodája áll Partnerei rendelkezésére. Az elmúlt esztendõ jelentõs fejlõdéssel köszöntött be a Bertrans Zrt. életébe, mivel a MARS, a KNORR-BREMSE és a PEPSICO is lényegesen növelte megbízásaik tevékenységi körét, az ellátandó földrajzi területek nagyságát. A MERCEDES AG beszállítói körébõl néhány Megbízó az év derekától vált szerzõdéses partnerré, míg az iskolagyümölcs- program keretén belül a hazai termelõk által leszállított almák országos disztribúciója az általános iskolások körében hivatott népszerûsíteni az egészséges táplálkozást – ez utóbbi tevékenység szinte nonprofit jellegû. Ezeken felül több, jelenleg is tervezés alatt álló projekt fémjelzi a stratégiai tervezésben meghatározó szerepet betöltõ alkalmazottak rátermettségét, elhivatottságát. Fenti tevékenységeket Kállainé Litkei Zsanett logisztikai vezérigazgató- helyettes irányítja, magas fokú szakmai kvalitásairól, vezetõi vénájáról az elmúlt 2 évben elért sikerek festenek reális képet. Véleménye szerint a mai rohanó világban egy szolgáltató akkor lehet sikeres, ha a piac elvárásaival lépést tud tartani, képes fejlõdni, tovább tud lépni. Az elmúlt években bekövetkezett gazdasági válság hatékonyságnövelést, szervezet- és szerkezetátalakítást követelt meg a cégektõl, a változásokra gyorsan és határozottan reagáló vállalatok tudtak csupán talpon maradni. A Bertrans Zrt. számára a legfõbb érték a megbízói és vevõi elégedettség, a Partnerek igényeinek versenyképes áron és magas színvonalon történõ kielégítése. A logisztikai menedzsment Kállainé Litkei Zsanett vezetésével aktívan részt vesz a jövõ logisztikusainak képzésében egy helyi felsõfokú oktatási intézmény nemzetközi szállítmányozási szakának óraadó tanáraiként. A Bertrans Zrt. jövõbeni tervei között szerepel egy saját képzési központ kialakítása, amely a logisztika és szállítmányozás gyakorlatorientált oktatását tûzte ki célul.

Az egészségeséletmód-szemlélet és a sport szeretete sem ismeretlen a vállalat számára, mivel a Bertrans Zrt. többségi részesedéssel bír a kecskeméti futballcsapat (KTE) tulajdonosi körében. Mindamellett, hogy a társaság dolgozói és vezetõi hétrõl hétre lelkesen szurkolnak a lila-fehér gárdának, a mérkõzések és a sportközvetítések kitûnõ reklámfelületet biztosítanak mind a Bertrans Zrt., mind a kiemelt Támogatók számára. Rózsa Pál, a Bertrans Zrt. vezérigazgatója elmondása szerint a Bertrans Zrt. egyike azon vállalatoknak, amelyek a válságkezelést úgy képzelték el, – és ami a legfontosabb, meg is valósították –, hogy fejlesztéssel és új partnerek felkeresésével, bevonásával stabilitást teremtsenek a bizonytalanság ellenére. Ezzel nemcsak a régió, hanem az ország egyik meghatározó vállalatává váltunk a logisztikai szegmensen belül. Büszkén vallhatjuk, hogy szerzõdéses Partnereinkkel kimagaslóan jó viszonyt építettünk ki, amelyet minden újabb nap igazol. Mára valóság a 2005-ben megálmodott logisztikai központ, hiszen Kecskeméten közel 30 000 m2 raktárbázissal rendelkezünk, és véleményünk szerint Kecskemét és térsége várhatóan Közép-Európában is meghatározó logisztikai bázis lesz, hiszen ha megnézzük, 5-10 évenként 10-20 km-rel kerül Budapesttõl délre az ellátási lánc. Véleményünk szerint a közeljövõben a Kecskemét közelében megépülõ – elhaladó – M8-as autópálya lesz a következõ gyûrû, amely már az országhatárokon túlra is hatással lehet. Rózsa Pál elmondása szerint a nehéz évek után a tavalyi és az idei év a bekövetkezett fejlõdések, Partnereinkkel tovább erõsített együttmûködések, változások eredményeképpen már a stabilitás idõszakát eredményezték, a jövõ pedig újra a fejlõdésé. Reméli, hogy egyre több Mercedes-beszállító lesz a Partnerük és ehhez további alapot képez az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP-3.2.1-07/1-2009-0001) pályázaton elnyert 730 millió forint, egy 1,5 milliárdos, 11 000 m2-es új raktár megépítésére. A beruházáshoz szükséges tõke megszerzése a mai helyzetben nem egyszerû feladat, hiszen a hétköznapok forgóeszköz-szükségletének biztosítása is tõkeigényes, és a bankok sem túl könnyedén lépnek ma „szövetségre”.

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!