dr. Vásárhelyi Árpád: A digitalizáció szerepe a szállítmányozásban 5.

0

A tanulmány 2016 végén született meg, és igaz, rohanó világunkban gyorsan elévülnek az információk, az ebben rejlő gondolatok, folyamatok ma – talán – még aktuálisabbak. Ha belegondolunk, a telematika, az automatizálás, a robotika, önjáró és – hamarosan – öntöltő járművek, elektromos autók, haszonjárművek, Big Data, 3D nyomtatás, Ipar 4.0, IT megoldások százai teszik ma is aktuálissá ezt az elemzést. A tanulmányt 6 részben jelentetjük meg heti ütemezéssel. (A szerk.)

A szállítmányozás mintegy 150 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedben ugyanakkor a digitalizáció – csakúgy, mint a gazdaság, és különösen az ipar más területein – a szállítmányozásban is jelentős teret hódított. Gondoljunk csak a megrendelésektől az árukövetésen át a fuvarbörzéken keresztül a szállítólevelekig vagy az elszámoló rendszerekig tartó újításokra! Jelen tanulmány célja, hogy áttekintse a digitalizáció szállítmányozásban játszott szerepét, annak eddigi történetét, kihasznált és igénybe nem vett lehetőségeit, illetve jövőbeli várható tendenciáit.

„A jövő gépei nem üzemanyaggal, hanem adattal működnek majd.”

(Jack Ma, a kínai Alibaba internetes kereskedelmi portál alapítója)

5. Startup vállalatok a szállítmányozás területén

Jelen fejezetben példákat szeretnék felsorakoztatni – a teljesség igénye nélkül – olyan start up vállaltokra, melyek a digitalizáció adta lehetőségeket használták ki üzleti modelljük megvalósítására a szállítmányozás területén.

a) A Shipweise

A Shipweise-t Alexander Malov és Igor Alipenko alapította 2015 elején. A vállalat egyfajta online tengeri szállítmányozási cég: Az ügyfelek egy egyszerű netes felületen adhatják le szállítási igényeiket, felügyelhetik szállítmányaikat, s egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. A Shipweise-nél a klasszikus szállítmányozási szolgáltatások teljes skáláját kínálják, csak épp elektronikusan. „Szállítmányozási cég vagyunk, és nem piactér” – hangsúlyozta Malov, aki a szoftver első verzióját még maga programozta. Az alapötlet szerint a technikai lehetőségeket a szállítmányozás javítására kell felhasználni: például a felületnek köszönhetően, ahol az ügyfelek minden adatot egyszerre látnak és a szállítás fázisait is nyomon követhetik, nem kell folyamatosan az e-mailjüket ellenőrizniük. „Olyan embereket keresünk, akik utálják a munkájukat. Akiknek az agyára megy, hogy állandóan az e-mailjüket kell nézegetniük, és így sem értesülnek időben az esetleges problémákról. Ők a potenciális ügyfeleink.” De nem csak Malovnak és Alipenkonak jutott eszébe ez a megoldás: a San Franciscó-i Flexport, a szingapúri Haven, a hongkongi Freightos és a brit Kontainers hasonló alkalmazásokat fejleszt, mint a Shipweise. (Reimann, 2016)

b) A Magazino

Frederik Brantner, Lukas Zanger és Nikolas Engelhard először 2011-ben ültek össze eszmét cserélni, 2014-ben pedig megalapították a Magazino GmbH-t. A cég a robotikát köti össze a képfelismeréssel, s így rendkívül pontos automatikus komissiózást tesz lehetővé, mely elengedhetetlen a precíz rakomány-összeállításhoz. A müncheni startup története szinte meseszerű: a kezdeti alapbefektetés után 2014-ben a Siemens is beszállt üzleti partnerként. A cég számára ez egy ideális lökést adott, hiszen a komissiózó-rendszerek és a rakodórobotok kifejlesztése idő- és mindenekelőtt pénzigényes. (Kümmerlen, 2016.01.04.)

c) Az Allyouneed

Christian Heitmeyer és Jeans Druben 2010-ben alapította az internetplatformot az online élelmiszerkereskedelem számára. Az Allyouneed logisztikai partnere a kezdetektől fogva a DHL volt, amely két évvel később át is vette a céget. A startupok azon tipikus tulajdonsága, hogy apró, kis ügyfélbázisú piaci szegmenseket fedeznek fel maguknak, igaz az Allyouneed-re is. Ezek a szegmensek a nagyobb vállalatok számára fejlesztés szempontjából érdektelenek, de ugyanakkor folyamatosan figyelemmel követik a kisebb, újonnan alakuló cégeket és ezek esetében célzott befektetéseket hajtanak végre, mint ahogyan azt a Siemens és a DHL példáján is láttuk. (Kümmerlen, 2016.01.04)

d) A Tiramizoo

A 2010-ben alapított városi futárszolgálat megrendeléstől számított 90 percen belül kiszállítja az árut. A Tiramizoo kiváló példa arra, hogy startup cégek gyakran rugalmasabbak, gyorsabban hoznak döntéseket, valamint hamarabb korrigálják hibáikat, mint nagy versenytársaik, és jelentősen gyorsabban reagálnak az ügyféligényekre is. (Kümmerlen, 2016.01.04)

e) A Pakx

A Pakx elnevezésű startup-cég címzettként és egyben kézbesítőként dolgozik magánemberek számára; az ügyfelekkel egyéni kiszállítási határidőkben állapodnak meg.

A Pakx olyan problémára kínál megoldást, amelyet minden, egyébként nem flexibilis munkarendben dolgozó ember ismer: Mikor munkaidő után hazaér, rendszeresen sikertelen kézbesítésekről szóló cédulákat talál a postaládájában. S mivel a szomszédok sem veszik át a csomagot, az átvevőpontok ekkorra régen bezártak, a környéken pedig nincs csomagmegőrző, a megrendelő gyakran csak hétvégén jut a csomagjához, hacsak időközben a futárcég – többszöri kiszállítási kísérletet követően – vissza nem küldte a feladónak. Ezt a helyzetet küszöböli ki a Pakx este hét óra utáni kiszállításokkal: Regisztrált ügyfelei online vásárlásnál a Pakxot jelölik meg címzettként, majd a cég továbbszállítja előre egyeztetett időpontban a csomagot az ügyfél részére. Az ügyfelek nyolcvan százaléka este 7 és 9 között kéri a kiszállítást. A Pakx legfeljebb 30 napig tárolja a csomagot. (Bottler, 2016.05.17.)

f) Az Urbismart

A francia Urbismart különcnek számít a startup-szcénában. Először is: logisztikai cég. Másodszor: mesterséges intelligenciát használ. Harmadszor: az alapítók mind 50 év felettiek, ezért is hívja az ügyvezető, Jean-Paul Rival „öregurak startupjának”. Az Urbismart az ő és Thierry Bruneau sokéves tapasztalatának eredménye. (Ők ketten a Siemens Logistics System franciaországi leányvállalatánál dolgoztak együtt.)

Az Urbismart alapítóinak ötlete a következő: a teherautók a nagy raktárakból a város szélén levő átrakóraktárakba viszik az árut. Itt egy-egy teherautóra az egy adott utcába szállítandó rakományok kerülnek.

Ahhoz, hogy a különféle feladók és szállítmányozók, illetve értékesítési csatornák együttműködése zökkenőmentes legyen, szükség van egy mindent összefogó rendszerre, amely az áruk mozgását valós időben optimalizálja, szabályozza, felügyeli és átszervezi. A platform kommunikál a sofőrökkel, beiktatja a vezetési szüneteket, és rögtön figyelembe veszi a forgalmi zavarokat. Az alapítók egyfajta „tele-teherautó-platformot” hoztak létre. Az Urbismart fuvarkapacitást vásárol, és azt eladja az árufeladóknak. A vállalat úgy szervezi az árufolyamot, hogy a lehető legjobb kapacitáskihasználtságot érje el, a legjobb útvonalon haladjanak az autók, és a felrakó költségei alacsonyak legyenek, s ezzel együtt a közlekedési terhelés is csökkenjen. Kezdetben az Urbismart a logisztikai szolgáltatók meglevő telephelyeire támaszkodott, melyekkel a cég szolgáltatási szerződést kötött. Az optimalizációt az Urbismart a Teramark céggel együtt modellezte le. Az eredmény: minden szereplő, a feladó, a szállítmányozó és a város is profitálhat belőle. (Klingsieck, 2016.01.21.)

g) A Weft és az IONX

Az olyan startupok, mint a Weft, és a nagy cégek olyan oldalhajtásai, mint az IONX lehetőséget adnak az adatok egyszerű begyűjtésére a szállítási lánc bármely pontján, a szállítmányra vagy a fuvareszközre csatlakoztatható szenzoralapú technológiák segítségével. A Weft lehetőséget ad a konténerek valós idejű nyomon követésére bárhol a világon. Mikor összevetik eme valós idejű adatokat korábbi szállítások adataival, a program azonosítja a valószínű szűk keresztmetszeteket, így azelőtt figyelmeztetik a feladót a problémára mielőtt az ténylegesen be is következni. Jelenleg a világon használatos húszmillió konténernek csupán a töredékét követik nyomon ilyen módon, így a lehetséges megtakarítási potenciál ezen a területen hatalmas. (World Economic Forum, 2016)

h) A LightInTheBox

A LightInTheBox 2015 januárjában indított platformot. A kínai internetes kereskedelmi cég, mely közvetlenül a fogyasztókhoz szállít a világ minden pontjára, reméli, hogy a LanTingZhiTong platform csökkenti a szállítási költségeket, rövidíti a kiszállítási időt és növeli az ügyfél-elégedettséget azáltal, hogy összeköti a nemzetközi internetes kereskedőket a nemzetközi logisztikai szolgáltatókkal. A platform tartalmaz globális ár-összehasonlító, útvonal-optimalizáló és küldeménykövető modult, illetve Big Data-analizáló eszközt. A ZhiTong és a többi újgenerációs platform valószínűleg támogatni fogja a nemzetközi kereskedelem növekedését azáltal, hogy a „kisegítő” logisztikai/szállítmányozó cégek több ügyfél számára tudják általa kínálni szolgáltatásaikat. (World Economic Forum, 2016)

i) A Coyote

A 2006-ban alapított Coyote azon cégek egyike, melyek összehozzák a szállítási igényeket a rendelkezésre álló kapacitással. A rendszer arra specializálódott, hogy a szállítmányokat a fuvarozók üres visszaútjaira szervezze. Jelenleg a kamionok fele a visszaúton üresen közlekedik, így az ilyen irányú hatékonyságnövelésben hatalmas potenciál van. A cég jelentése szerint 2014-ben 31 millió „üres kilométert” tettek hasznossá, és 56.300 tonna felesleges széndioxid-kibocsátást előztek meg. 2015. augusztusában a(z) UPS felvásárolta a Coyote-ot 1,8 milliárd dollárért. (World Economic Forum, 2016)

j) A KeepTruckin

A cég mobileszközről is elérhető web alapú elektronikus naplót és flottamenedzsment platformot kínál. A gépjárművezetők követhetik saját gépjárművük futásteljesítményét egy elektronikus naplón át, és figyelmeztetést kapnak, ha túllépik a megengedett vezetési időt. A naplókat, elektronikus aláírással ellátva át is lehet küldeni e-mailben a fuvarszervezőknek. A Lettuce nevű online megrendelés-és készletellenőrző applikáció rengeteg lehetőséget kínál: regisztrálni lehet a megrendeléseket, követhető a számlázás, a kiszállítás, és magában foglal egy ügyfélkapcsolati menedzsment rendszert is. Mivel felhőalapú szolgáltatásról van szó, így egyszerre több eszközről is elérhető. (Accenture, 2014)

Az előző részek:

A következő rész megjelenése: 2017. július 20.

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!