A HP és a Siemens elmélyíti szövetségét

0

A HP és a Siemens május 9-én jelentette be, hogy elmélyíti stratégiai együttműködését, segítve ügyfeleik átállását az ipari additív gyártástechnológiára (AM). A Siemens, mint az automatizáció és digitalizáció innovatív vezetője, valamint az ipari 3D nyomtatás piacvezetője, a HP tovább bővíti integrált additív gyártási megoldásait, új rendszerek és szoftveres fejlesztések összevonásával – többek között az átfogó termék életciklus kezelés (PLM), AM gyár optimalizálás, ipari 3D nyomtatás és adat intelligencia, gyártás megvalósítás és teljesítmény elemzés terén.

A HP új Jet Fusion Series 3D nyomtatás megoldásai és a Siemens Digitális Vállalat portfóliójának megoldásai révén a vállalatok gyorsabban és költséghatékonyabban dobhatják piacra a 3D nyomtatással készülő alkatrészeiket, így fenntarthatóbban képesek a korábbinál nagyobb volumenben folytatni gyártásukat. A vállalatok a Siemens Additive Manufacturing Center (AMEC) új Polimer Kompetencia Központjának megnyitóeseményén jelentették be szorosabb együttműködésüket Németországban Erlangenben, ahol a HP is bemutatta új ipari HP Jet Fusion 5200 Series 3D nyomtató megoldását.

„Izgatottan várjuk az együttműködésünk elmélyítését a HP-vel. Az innovatív partnerség és a vadonatúj technológiák, mint például az additív gyártás minden iparágban a digitális transzformáció zálogát jelentik. A Siemens és a HP a jövőben gondolkodik, így mindkét vállalat legjobb gyakorlatait ötvözve hoz létre teljes, iparág-specifikus megoldásokat, amelyek az ipari adaptív gyártás alkalmazásának felgyorsítását célozzák meg, és segítenek ügyfeleinken abban, hogy rugalmasabbak és hatékonyabbak legyenek, digitális gyártásuk felgyorsuljon,” mondta Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatótanácsának tagja és a Digital Industries vezetője.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Siemenssel együttműködve kiváló alkatrészeket, testreszabott termékeket és sorozatgyártású 3D termékeket kínálhatunk ügyfeleinknek,” mondta Christoph Schell a 3D nyomtatás és digitális gyártás elnöke, a HP Inc. vezetőségi tagja. „A HP és a Siemens egyetért abban, hogy a digitális gyártási rendszerek a változás katalizátorai – kibővített szoftverek, adatok, szolgáltatások és ipari gyártási megoldások, amelyek új gyártási képesség, alkalmazások előtt nyitják meg az utat és áttörést hoznak az üzleti eredményekben ügyfelink számára.”

A Siemens és a HP kibővített gyártási megoldásai integrálják a hardver, szoftver, adat intelligencia és szolgáltatásokat, optimalizálják a teljes gyártási folyamat hatékonyságát, a tervezéstől és szimulációtól a gyártástervezésen át a megvalósításig és minőségellenőrzésig. Ez az integrált, zárt környezet, amelyet az iparág vezető szereplői támogatnak, a tervezés és a sorozatban megvalósuló 3D nyomtatás minden szakaszát egyszerűbbé teszi, nagyobb skálán, magasabb minőségben és kevesebb felesleg előállításával.

„Megoldás és szolgáltatás szállítóként erős partnerséget szeretnénk kialakítani olyan vállalatokkal, akiknek megvan a szükséges szaktudása az anyagismeret és gyártási folyamatok terén egyaránt, így támogathatjuk őket 3D nyomtatási rendszereik kialakításában,” tette hozzá Klaus Helmrich.

A megoldás a HP 3D nyomtatási és 3D adatplatform előnyeit ötvözi, ideértve a HP új Jet Fusion 5200 rendszerét, a Siemens Digital Industries szoftvereit, így a Siemens NX CAD/CAE, NX AM szoftvereket a HP Multi Jet Fusion szoftvermodulhoz közvetlen nyomtatási interfésszel; a HP Jet Fusion 5200 Series tanúsítása még idén megtörténik, hasonlóan a Teamcenter PLM, Tecnomatix Plant Simulation, Simatic IT megoldásokhoz, az elemzéseket pedig a MindSphere végzi az ipari IoT eszközökhöz. A HP és a Siemens továbbra is össze fogja hangolni a jövő technológiai térképét, hogy ügyfeleik profitáljanak a digitális gyártás területén megjelenő folyamatos innovációkból.

„A HP és a Siemens az együttműködést 2016-ban álmodta meg. Ma, köszönhetően a HP 3D nyomtatási megoldásai és intelligens adatkezelési portfóliójában tapasztalható előrelépéseknek, és a Siemens AM ajánlatainak, az integrált teljeskörű megoldások annyira hatékonyak lettek, hogy a különböző vállalatok képessé váltak magas minőségű alkatrészeket nyomtatni 3D-ben akár sorozatgyártásban is,” tette hozzá Christoph Schell a HP részéről.

Az együttműködés a Siemens új Polimer Kompetencia Központjában teljesedhet ki, ahol a két vállalat autóipari és egyéb ipari ügyfeleivel közösen dolgozva hoz majd létre egyedi termék terveket, gyorsabban léptet piacra 3D technológiával nyomtatott alkatrészeket, valamint digitális gyári környezeteket hoznak létre, amelyekben kiaknázzák az additív gyártásan rejlő potenciált.

“A Volkswagen a HP és a Siemens partnereként izgatottan várja, hogy ez a két piacvezető a legtöbbet hozza ki az ipari additív gyártásból. A világ egyik legnagyobb autógyáraként hatalmas lehetőségeket látunk a digitális gyártási technológiákban, amelyek segíthetnek felgyorsítani innovációs ciklusainkat, amelyek révén gyorsabban dobhatunk piacra termékeket, javíthatjuk gyártási hatékonyságunkat és fenntarthatóságunkat. A HP-vel és Siemenssel való együttműködéstől azt várjuk, hogy még több 3D nyomtatási alkalmazást fedezzünk fel, hogy így még jobb ügyfélélményt nyújthassunk,” mondta Martin Goede, a Volkswagen technológiai tervezési és fejlesztési vezetője.

A HP, a Siemens,és ügyfeleik izgalmas új alkalmazásokat fedezhetnek fel többek között a személyre szabás, folyadék-dinamika optimalizálás és energia elnyelés terén.

A Siemens Digital Industries (DI) operatív vállalata vezető innovátor az automatizálás és digitalizáció területén. Szoros együttműködésben partnereivel és ügyfeleivel a DI a digitális transzformációt elősegítő folyamat-megoldásokat szállít különböző iparágakba. A Digitális Vállalat portfoliójával a DI vállalatmérettől függetlenül szállít a teljes értékláncba integrálható és digitalizálható teljeskörű termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat. Az egyes iparágak igényeire szabott megoldásokkal a DI egyedi portfóliója támogatja az ügyfeleket abban, hogy javuljon termelékenységük, és rugalmasabbak legyenek. A DI folyamatosan bővíti portfólióját a legújabb innovációkkal, és a legmodernebb technológiákat folyamatosan beépíti gyakorlatába. A Siemens Digital Industries globális központja Nürnbergben található, Németországban, világszerte 75 000 munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: Siemens Digital Industries

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!