A Pirelli a Genfi Autószalonon mutatta be a Cyber Car-t

0

A Pirelli digitális forradalmának köszönhetően lehetővé vált a gumiabroncs aktuális adatainak valós idejű begyűjtése és továbbítása. A 88. Genfi Nemzetközi Autószalonon a Pirelli bemutatta Cyber ​​Car technológiáját, amelyet a gyártás során való beépítésre fejlesztettek ki a nagy autógyártókkal együttműködésben. A Cyber ​​Car lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs közvetlenül érintkezzen az autó fedélzeti elektronikájával, különös tekintettel a járművezető-támogatási rendszerekre, és fontos információkat szolgáltat az autó működéséről annak érdekében, hogy a nagyobb teljesítményű, biztonságosabb meghajtást biztosítsa. Az új Pirelli rendszer az év végéig piacra kerül a leg- innovatívabb elektromos és hagyományos meghajtású autókon.

A Cyber ​​Car a Pirelli Cyber ​​Technológia legújabb platformja, amelyet 2002-ben indítottak azzal a céllal, hogy maximális összhangot teremtsen a gumiabroncsok és az autók között, a járművezetők szolgálatában. A Cyber ​​Car a flottáknak tervezett Cyber ​​Fleet rendszerét és a hétköznapi autósoknak szánt Pirelli Connessot foglalja magában. A Pirelli Connesso, amely múlt évben az amerikai piacon debütált, hamarosan bemutatkozik a vezető európai országokban is.

A szenzorok elhelyezése magukban a gumiabroncsokban szerves részét képezik a Pirelli Perfect Fit stratégiájának, amelynek középpontjában a gépjárművezetők személyes igényeihez igazodó termékek és szolgáltatások fejlesztése, valamint az autógyártók egyedi szempontjai állnak. A Pirelli Perfect Fit megoldásai közé tartozik a P Zero Color Edition és az autómárkák egyedi gumiabroncsainak fejlesztése is, amelyeket az oldalfalak speciális jelölései jeleznek (különböző jelölésekkel minden gyártó számára).

A Pirelli Cyber technológia evolúciója 

A gumiabroncs az egyedüli érintkezési pont az útfelülettel, így képes a biztonságosabb, hatékonyabb vezetéshez szükséges tekintélyes mennyiségű információ összegyűjtésére – mind környezeti fenntarthatóság, mind költségmegtakarítási szempontból – a járművezető számára. Technikai szempontból az összes Pirelli Cyber ​​rendszer egy olyan érzékelőn alapul, amely a Pirelli Cloud-hoz csatlakozó gumiabroncs belsejében található. Ez az érzékelő, amely csak néhány grammot nyom, megfigyeli minden gumiabroncs üzemállapotát, és továbbítja az adatokat egy elektronikus vezérlőegységnek. Az összegyűjtött információkat a Pirelli Connesso esetében egy alkalmazáshoz vagy – a Cyber ​​Car esetében – az autó fedélzeti rendszereihez, valamint egy alkalmazáshoz egyaránt továbbítják. A Pirelli Cyber ​​Technológia egyedi rendszerrel kommunikál a gépkocsivezetőkkel (Pirelli Connesso), a flottakezelőkkel (Cyber ​​Float) vagy  az autógyártókkal és a járművezetőkkel (Cyber ​​Car). Ezek a rendszerek alkalmazhatók mind a hagyományos, mind az elektromos autókban. Az alaptechnológia ugyanaz, de különböző és speciális adaptációja az alkalmazásoknak.

Cyber ​​Car – amikor a gumiabroncsok és az autó beszélgetnek egymással  

A Pirelli újdonsága a 2018-as Genfi Autószalonon. A Cyber ​​Car az új, intelligens gumiabroncs-rendszer, melyet az Original Equipment piacára kínálnak, az autógyártókkal való szoros együttműködésben fejlesztettek. A Cyber ​​Car fontos adatokat szolgáltat, amelyek javítják a biztonságot és a teljesítményt. A gumiabroncsok nyomását ellenőrző TPMS rendszer kivételével eddig nem volt olyan információ, amelyet gumiabroncsok gyűjtöttek össze és továbbítottak volna az autóba. A Pirelli Cyber ​​Car az autók digitalizálásának új korszakát jelenti, köszönhetően annak, hogy a járművezetők számára már elérhető eszközökbe integrálja az autóipari intelligencia innovatív formáját, amely javítja a teljesítményt, a gazdaságosságot és a környezeti hatásokat, minden olyan adatot felhasználva, amelyet a gumiabroncsokba épített érzékelő összegyűjt és továbbít. A gumiabroncsra vonatkozó adatok, mint például a nyomás, a belső hőmérséklet és a futófelület mélysége, a Cyber ​​Car által a járműnek továbbított paraméterei közé tartoznak. A rendszer képes beavatkozni és aktiválni olyan további rendszereket, mint az ABS és a stabilitásszabályozás. Például egy gumiabroncs “személyi igazolványának” (gumiabroncs-azonosítónak) beolvasásával a jármű optimalizálhatja annak beállítását, a biztonságosabb és kényelmesebb utazás érdekében. A rögzített adatok részét képezik a függőleges terhelésre vonatkozók is, ami fontos információ az elektromos autók számára. Az akkumulátorok maradék töltöttségét jelenleg standard paraméterekkel számítják ki, míg a Pirelli Cyber ​​Car esetében a fedélzeti elektronika pontosabb információt szolgáltat. Az autó pontos súlyának ismeretében a jármű központi vezérlője pontosabban kiszámíthatja, hogy hány kilométert tehet még meg a következő feltöltésig.

A Cyber ​​Car a gumiabroncs szokásos üzemi paramétereiről, például a függőleges terhelésről, a hőmérsékletről és a nyomásról is tájékoztatja a vezetőt az autógyártó felületén keresztül, ami lehetővé teszi az időben történő beavatkozást, ha a nyomás nem megfelelő. A gumiabroncs karbantartása egyszerűbbé válik, köszönhetően a futófelület kopásáról és a gumiabroncsok szezonális futásáról való pontos tájékoztatásnak. A Cyber ​​Car lehetőséget biztosít az egyéni igényekhez igazodó, személyre szabott szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez és a vállalati felhasználáshoz – például autókölcsönzőknek, közúti segélyszolgálatoknak – egyaránt.

Az első, a Cyber ​​Car-ral felszerelt modellek idén érkeznek; számos gyártó dolgozik a Pirelli technológiájának a saját rendszerbe történő integrálásán. A következő fejlesztés a Cyber ​​Tire rendszer: a jövő gumiabroncsa, amely egy olyan technikai platformon alapul, amely képes még több adatot gyűjteni, és információt küldeni az autó fedélzeti rendszereinek minden egyes kerékfordulatnál. Annak ellenére, hogy ez a technológia még nincs a piacon, a Ferrari FXXK-ben való alkalmazása már folyamatban van: az 1000 lóerős hiper autó már a tesztpályán száguld.

Pirelli Conesso

A Pirelli egy évvel ezelőtt mutatta be a Pirelli Connesso rendszert Genfben. Ez egy olyan új technológia, amely egy alkalmazáson keresztül képes információt küldeni a vezetőnek a gumiabroncsok működéséről. A rendszert már bevezették az Egyesült Államok piacán, és indulásra kész Európában is. Miközben a Cyber ​​Car eredeti széria berendezésként szolgál, amelyet integrált fedélzeti rendszerekhez terveztek, a Pirelli Connesso az utólagos beépítésre fókuszál. Connesso alkalmazáson keresztül lehetőség nyílik egyéb hasznos szolgáltatások elérésére is, felveheti a kapcsolatot például a legközelebbi hivatalos Pirelli márkakereskedővel, és időpontot foglalhat kerékcserére

Color Edition: több mint fekete

A Pirelli színes P Zero gumiabroncsai ismét fókuszban a Genfi Autószalonon: 19 collos és annál nagyobb méretben elérhetők. Lehetőség nyílik a vásárlók számára, hogy gumiabroncsaikat esztétikai szempontból is személyre szabják. A Color Edition pedig piros, sárga, zöld, kék, narancs, ezüst és fehér színben kapható, de egyedi színekben is rendelhető. A Pirelli exkluzív technológiája ezt olyan anyagoknak köszönhetően biztosítja, amelyek – bár nem befolyásolják, a gumiabroncs teljesítményét garantálják a színek élénk és tiszta megjelenését a gumiabroncs teljes élettartama alatt.

Bemutatkoznak a Pirelli homologizált abroncsai

A Perfect Fit – tökéletes illeszkedés – azt is jelenti, hogy egyes gumiabroncsokat egyedileg a gyártók kérései szerint homologizáltak. A Genfi Autószalon sztárjai közül több Pirelli gumiabroncsokkal szerelt- ilyen például a Ferrari 488 Pista és a Lamborghini Urus, vagy  a Italdesign második alkotása: az exkluzív Zerouno Roadster. A modellek legújabb generációi, mint például az Audi A6 és Audi A7 Sportback, az új Bentley Bentayga V8 és a hibrid, a BMW X4, az elektromos Jaguar I-Pace és a McLaren Senna szintén Pirelli gumiabroncsokat használnak Genfben. A Pirelli gumiabroncsok az Aston Martin, Porsche és Mercedes standokon is helyet kaptak.

PZero World az Autószalonon

 A Pirelli helyszíne az Autószalonon a PZero World légkörét idézi a Pirelli Los Angelesben és Münchenben már működő zászlóshajójának adaptációjaként. A PZero World üzletek sajátja az elegáns légkör, és az élvonalbeli szolgáltatások. Megtalálhatjuk a P Design divat kiegészítőket, képeket a Pirelli naptárból, valamint a motoros termékeket és a PZero Velo-t, a Pirelli új sportkerékpárral foglalkozó vonalát. A PZero Velo színes kiadása a Genfi kiállításon debütál.

Forrás: Pirelli

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!