Agrárpiaci megoldások a BI-KA Logisztikától

0

A BI-KA Logisztika Kft., mint a közép-magyarországi régió piacvezető, magyar magántulajdonban lévő nemzetközi logisztikai vállalata fennállása óta elkötelezett szolgáltatója a mezőgazdaságnak.

Megoldásainkkal piacvezető hazai és nemzetközi vállalatok szállítmányozási és logisztikai tevékenységeihez kapcsolódhatunk – az ő bizalmuk számunkra a legfontosabb, egyben elismerés és cél a versenyképes és eredményes piaci működés útján. Szolgáltatásainkkal elsősorban a vetőmag, a mezőgazdasági gépek, a növényvédelem, az állattenyésztés & táplálás valamint a kertészeti ágazatokban vagyunk jelen.

Tevékenységünk alappillérei kiváló munkatársaink révén szaktudásunk, áru- és piacismeretünk, tapasztalatunk, nyelvtudásunk, eszköz- és ingatlanállományunk valamint kapcsolatrendszerünk.

Vállalatunk növekedésének egyik legfőbb motorja az agrárium. Meglévő megbízóinkkal az együttműködés jellemzően többéves múltra tekint vissza és a kapcsolatot a bizalom, az együttgondolkodás és az innováció fémjelzik. Abban hiszünk, hogy csak így hozhatunk létre értékálló, versenyképes, hatékony szolgáltatásokat, melyek megbízóinkat valódi piaci előnyhöz juttatják.

Minőségi tevékenységünknek köszönhetően egyre több piaci szereplő választja a BI-KA Logisztika Kft. megbízható szolgáltatásait.

A mára közel 7 milliárd forintos árbevétellel rendelkező vállalat az elmúlt 25 évben számos egyedi megoldást mutatott be. Szolgáltatásainkat több ízben piacvezető vállalatok díjazták, elismerve tevékenységünket.

A következőkben ízelítőt adunk tapasztalatunkról, tudásunkról szolgáltatásaink és főbb irányaink bemutatásával.

A BI-KA Logisztika Kft. 2011-ben döntött úgy, hogy elkezdi saját eszközparkjának kiépítését megbízóinak még hatékonyabb és rugalmasabb kiszolgálása érdekében. Flottánk mára közel 100 db saját eszközt számlál, mely teljes mértékben megfelel a mai kor követelményeinek:

 • a közép- és kelet-európai régió egyik legkorszerűbb és egyben legfiatalabb flottáját üzemeltetjük
 • EURO 6-os motorok (legkorszerűbb és leghatékonyabb az erő, a zajterhelés és a fogyasztás terén, valamint a legminimálisabban a káros anyag kibocsátásuk)
 • kizárólag vezető, európai gyártóktól származó félpótkocsikkal dolgozunk
 • teljes flottánk telematikai rendszerrel felszerelt a hatékony üzemeltetés és a nyomon-követés érdekében
 • XL kódos ponyvákkal és számos vezetést támogató eszközzel dolgozunk az áru és a közlekedők biztonságáért
 • számos speciális eszközzel teljesítünk szolgálatot: mobilrámpás tehergépjárművek, könnyített félpótkocsik, dupla rakszintes tehergépjárművek, tandemek, valamint kisautók.

Felismertük, hogy számos esetben fejtörést és felesleges többletköltséget okoz a rakodás. Minden eszközünk rolóponyvás és kiemelhető tetővel rendelkezik, melyek napjaink leghatékonyabb eszközei a rakodásra fordított idők csökkentésére. Flottairányításunkat a piacon elérhető legjobb telematikai és TMS rendszer támogatja, amivel maximális hatékonyság mellett képesek vagyunk óramű pontosságú rakodási időket tartani. Előrakó vagy telepített félpótkocsikkal valódi gyártástámogatást tudunk megvalósítani közvetlenül megbízóink telephelyein, ezzel is csökkentve a termelésre vagy a raktárra nehezedő nyomást.

Mobil rakodórámpa – optimális rakodáshoz

Elsősorban önjáró gépek, vontatmányok, gumikerekes rakodók, gumilánctalpas munkagépek, mezőgazdasági gépek hatékony rakodástámogatási eszköze a mobil rakodórámpa. A nagy teherbírású rakodórámpák olyan speciális szerkezetek, amelyek a tehergépjármű rakfelülete és a talajszint közötti magasságkülönbség áthidalására szolgálnak.

Flottánk közel 30%-ának a fedélzetén megtalálható eszközzel időt és költséget takaríthat meg, hiszen:

 • bármikor üzembe helyezhető – nincs szükség darura, fix rakodórámpára, mindösszesen egy targoncára nem önjáró eszközök esetén
 • egyszerűbb és biztonságosabb rakodás – önjáró eszközök saját lábon végezhetik el a fel- és leállást
 • 10 tonna teherbírás
 •  Hosszúság: 3300 mm
 •  Szélesség: 400 mm
 •  Teherbírás: 8-10 tonna
 •  Lejtési szög: 9,6°

Könnyített félpótkocsik – ha a súly számít 

A félpótkocsik különlegessége, hogy befogadóképességük könnyűszerkezetes felépítményük és mindösszesen 5,2 tonna önsúlyuk miatt a normál típusokénál 10%-kal nagyobb, azaz 26 tonna.

Elsősorban olyan feladatokhoz ajánljuk, ahol kiemelten számít a súly és fontos szempont, hogy csökkenjen a fajlagos szállítási költség. Jellemzően raklapozott mezőgazdasági termékekhez, big bag-es illetve zsákos terményekhez ajánljuk.

Könnyített félpótjaink a 2017-es esztendőben egyenként 3000 tonna árut mozgattak meg Európában, jelentősen csökkentve megbízóink ellátási lánc költségeit, valamint a környezeti terhelést a kontinensünkön.

Tandem – ha a térfogat számít

Sokszor nem a rakodás optimalizálása vagy a raksúly a legfontosabb szempont, hanem a térfogat. Erre megoldásunk a piacon jelenleg elérhető legkomplexebb tandem jármű, mellyel egy nyerges-félpótkocsihoz képest 30%-al, míg egy Mega félpótkocsihoz képest 10%-al több térfogat áll rendelkezésre amellett, hogy a raksúly változatlanul 24 tonna lehet.

A 2017-es esztendő utolsó eszközfejlesztési ciklusában büszke flottánk új tagjai így tandem eszközeink lettek, melyek azóta is megelégedésünkkel járják Európa útjait.

Ukrajna, Oroszország & FÁK terület, Törökország, Szerbia, Irán és Irak

Ezek a viszonylatok speciális szaktudást, tapasztalatot, nyelvtudást és kapcsolatrendszert igényelnek. A szállításokhoz minősített alvállalkozókat veszünk igénybe, akik megfelelő engedélyekkel és útvonalbéli tapasztalatokkal rendelkeznek a sokszor időérzékeny szállítások végrehajtásához – kipróbált személyzettel, megfelelő áru- és okmányismerettel rendelkező pilótákkal járjuk Európa és Ázsia legtávolabbi pontjait.

Harmadik országos forgalmunk jelentős részét a mezőgazdasági gépek és a vetőmagok exportja teszi ki, de jelentős import forgalmat bonyolítunk szerb és török területről Európába, elsősorban hazánkba és a környező országokba.

Raktár-logisztikai megoldások

2013 óta Regionális Logisztikai Központot üzemeltetünk a 4-es főút közvetlen szomszédságában. Telephelyünk működő, 1,6km hosszú iparvágány bekötéssel rendelkezik és az egyetlen, régióbéli, jelenleg üzemelő, fedett átrakó terület vasútról közúti forgalomra. Raktár-logisztikai tevékenységünk kapcsán két műszakos munkarendben, nyújtott nyitva tartási időben, vámszakmai szolgáltatással együtt állunk megbízóink rendelkezésére 15.000 m2-en.

Megbízóink között tudhatjuk a legnagyobb mezőgazdasági gép gyártókat és műtrágya gyártókat, forgalmazókat, akiknek jellemzően komplex logisztikai megoldást biztosítunk: vasúti szállítás, átrakás, vámkezelés, teljes körű belföldi disztribúció és nemzetközi szállítmányozás.

Forrás: BI-KA Logisztika Kft.

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!