BUSEXPO 2018: Két különleges újdonsággal érkezett az IVECO BUS

0

A zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai központ területén tartott BUSEXPO 2018 rendezvényen két különleges újdonságot mutatott be az IVECO BUS magyarországi hivatalos importőre, a DanubeTruck Magyarország Kft. Az érdeklődők megismerhették a Crossway Low Entry Natural Power-t a fenntartható fejlődés élharcosának számító CNG hajtású helyközi buszt és a MAGELYS PRO luxus turista buszt.

Az IVECO BUS innovatív, kiváló minőségű közösségi közlekedési járművek tervezése, gyártása és világszintű értékesítése mellett kötelezte el magát. A márka alapértékei a fenntarthatóság, az élenjáró technológia, a kis teljes birtoklási költség (TCO) és a kiváló minőség, amelyek együttese számottevő versenyelőnyt garantál, valamint a minőség, a kényelem, a dizájn és a gazdaságos üzemelés tökéletes egyensúlyát nyújtja. Az IVECO BUS teljes körű, minden igényt kielégítő kínálatának hat fő pillére az URBANWAY és CREALIS városi, a CROSSWAY helyközi, az EVADYS és a MAGELYS távolsági/turista típus, valamint a DAILY minibusz és midibusz.

Az IVECO BUS magyarországi importőre a DanubeTruck Magyarország Kft., amelynek szakmai hozzáértése, megbízhatósága és ügyfélközpontúsága nagy hatékonyságot, kiváló színvonalú kiszolgálást, valamint gyors reagálást biztosít ügyfeleinek a szállítási feladataik megoldásához. A DanubeTruck Magyarország Kft. a 2016-ban útjára indított autóbusz-üzletágának célja a magyarországi autóbuszpiac átalakítása az IVECO BUS márka bevezetésével, valamint hasonló piaci részesedés elérése, mint más európai országokban.

Crossway Low Entry Natural Power: az energia új hulláma az IVECO BUS-nál

A Crossway Low Entry Natural Power, – mely a „Sustainable Bus of the Year 2018” cím nyertese lett helyközi autóbusz kategóriában, – megjelenésével az IVECO BUS teljessé teszi városi és távolsági buszcsaládját, egyúttal pedig előrelépéseket tesz az alacsony károsanyag-kibocsátású szállítás terén. Az új jármű megjelenése megerősíti a márka pozícióját ideális partnerként a fenntartható szállítás terén.

Az először a belgiumi Kortrijkban, a Busworld 2017 kiállításon bemutatott Crossway Low Entry Natural Power modellt arra tervezték, hogy megfeleljen a városi és távolsági utasszállítás kihívásainak, valamint a környezetvédelmi előírásoknak is. A Crossway család sikerét a megjelenés óta biztosító funkciók – az üzemeltetés jövedelmezősége és a sokoldalúság – megtartása mellett az új változat az alternatív meghajtási rendszerek összes előnyét is nyújtja. Az IVECO BUS már korábban is számos sikert ért el hibrid- és földgázüzemű modelljeivel, ezáltal az alternatív meghajtással rendelkező buszok úttörőjének számít, most pedig újabb előrelépéseket tesz a Crossway család Natural Power változatának megjelenésével.

Az IVECO BUS Natural Power családja már bizonyított mobilitási megoldás, amely a földgáz- és biometán-alapú meghajtás révén tekintettel van a környezet védelmére is. Általuk a gyártó a környezetvédelem és a közegészségügy szempontjainak is megfelelő lehetőségeket kínál. A termékcsalád különösen jó teljesítményt nyújt a csökkentett károsanyag-kibocsátás és a zajszennyezés tekintetében. A földgáz használata révén a finomrészecskék kibocsátási szintje majdnem nullára, a nitrogén-oxid-kibocsátás pedig kevesebb mint kétharmadára csökken. A zajszint szintén a felére csökken, így a jármű üzemeltetése kiemelkedően kevés zajjal jár a vezető, az utasok és a járókelők szempontjából is.

A termékcsalád a természeti erőforrásokra is tekintettel van, ugyanis teljes mértékben kompatibilis a biometánnal, amely szerves hulladékból készül. Az IVECO BUS járművei mindezek által kiváló szénlábnyommal rendelkeznek, és kézzel fogható előrehaladást jelentenek az elkerülhetetlen energiahordozó-váltás felé. A környezeti előnyök számszerűsítve az üvegházhatású gázok kibocsátásának akár 95%-os csökkenését jelentik. Más ígéretes ágazatok, például a „Power to Gas” (áramból gázt) célja a szintetikus metán előállítása a megújuló energiaforrásokból, például szél vagy napenergiából származó elektromos energia segítségével. Ez az ágazat az energia tárolásáról és a hálózaton belüli elosztásáról is gondoskodik.

A Crossway LE Natural Power, mint az új energia hullámának képviselője a városi és távolsági utasszállítási szegmensben, erősségének alappillére három fő kategóriába sorolhatók.

1. Kényelem és könnyű fel- és leszállás

Örökségéhez hűen a Crossway LE NP a megszokott előnyökkel rendelkezik a kezelhetőség, vezethetőség, vezetőülés-ergonómia, aktív és passzív biztonság (ABS, ASR, ESP, LDWS) valamint megbízhatóság terén. A városi modell (I. osztály) 12 m hosszú, és két- vagy háromajtós változatban érhető el. 106 utasnak képes helyet biztosítani, és több, a menetirányba néző üléssel rendelkezik.

A Crossway Low Entry Natural Power elülső részének alacsony padlója, valamint az első és középső dupla ajtó (1 200 mm) megkönnyíti az utasok fel- és leszállását. Harmadik, hátsó ajtó is felszerelhető, továbbá egy elektromos vagy manuális rámpa a mozgáskorlátozott utasoknak kialakított hellyel az utastérben. Kényelmesebb ülések új sorozata is választható, amely kellemesebb utazást biztosít az utasok számára.

A vezetési pozíciót illetően a Crossway LE NP kimagasló kényelmet és nagyobb biztonságot kínál a járművezető számára. Ergonomikus, könnyen megközelíthető, és kiváló kilátást biztosít. Ezenkívül a beltérbeli zajszint és tárolóhely szempontjából a legjobbak közé tartozik. A modell alapfelszereltségének részét képező automata sebességváltó kiváló vezethetőséget és kényelmet biztosít a járművezető számára, és különösen a gyakori megállók esetében fontos.

A vezetőállomáshoz VDV vezetői munkaterület is választható, amely a járműcsalád többi tagja esetében már 3 éve elérhető. A VDV szabvány alkalmazása azt jelenti, hogy a gombok és kezelőszervek mindig ugyanott helyezkednek el a vezetőtérben. E nemzetközi szabvány fő célja a vezető és az utasok magas szintű kényelme és biztonsága.

2. Intelligens formaterv

A környezetbarát jármű kimagaslóan intelligens formaterve a tetőben elhelyezett sűrített-földgáztartályokra
is kiterjed. Ez a márka által szabadalmaztatott exkluzív funkció a nagyobb menetstabilitás, valamint a vezető és az utasok nagyobb fokú kényelme érdekében a megerősített szerkezettel összhangban optimalizálja a jármű súlypontját.

A jármű továbbá ennek az integrációnak köszönhetően a piacon elérhető legalacsonyabb teljes magassággal rendelkezik (3 210 mm). A légkondicionált dízel Crossway LE modellével azonos magassággal rendelkező Natural Power család üzemeltetése során nem okoznak gondot az olyan közúti szerkezetek, mint a hidak vagy az aluljárók, csakúgy, mint a már forgalomban lévő, belső égésű motoros járművek esetében sem.

Ezen integráció továbbá nem jár a belmagasság csökkentésével, amely szintén megegyezik a Crossway
modellével (2 264 mm). 1260 literes (4 db 315 literes tartály) teljes üzemanyag-kapacitásával a jármű hatótávja a használat jellegétől függően 500 és 650 km között mozog.

Az NP változat motortere a dízel változat CURSOR 9 motorjáéval egyezik meg, és megkönnyíti a karbantartást, ezáltal pedig az üzemeltető munkáját. A jármű bizonyára szíves fogadtatásra talál majd a
szállítók műhelyeiben és járműflottáiban. A jármű bevezetését megkönnyítendő az IVECO BUS speciális képzési modulokat kínál a földgázüzemű járművekhez, amelyek kiterjednek a használathoz szükséges óvintézkedésekre, a motorról szóló információkra és a földgázüzemű járművek kezelésére.

3. Jövedelmezőség és könnyű üzemeltetés

A Crossway Low Entry Natural Power teljes szállítási költségei osztályában a legalacsonyabbak, és megfelelnek egy távolsági járműének, miközben a kínált funkciók megegyeznek a városi járművekével.
A 360 lóerős, 1 620 Nm nyomatékú IVECO CURSOR 9 NP motorral felszerelt Crossway LE NP kiemelkedően környezetbarát: sűrített földgázzal üzemel, de biometánnal is működtethető.

Az új CURSOR 9 NP motor előnye a csökkentett üzemanyag-fogyasztás és a dízelüzemű járművekhez
képest több mint 50%-kal nagyobb karbantartási időközök.

A tetőben elhelyezkedő tartályok karbantartásának megkönnyítése érdekében a tető két részből áll, amelyek az összes alkatrészhez való hozzáférés biztosítása céljából szélesre nyithatóak (a nagynyomású
csőrendszer vizuális vizsgálatához, a mágnesszelepek cseréjéhez stb.). Ez megkönnyíti a karbantartást, és jelentősen csökkenti annak időigényét, miközben az esővíz-elvezetést is biztosítja. Három ajtóval felszerelt, melyek közül kettő (az első és a középső) dupla ajtó (1 200 mm), és befelé nyílik. 39 üléssel van felszerelve, és a vezetővel együtt összesen 92 utas befogadásáraképes. A Crossway Low Entry Natural Power távolsági (II. osztályú) változatban is elérhető.

A csúcskategóriás MAGELYS család új távlatokat nyit az utazásban

Az IVECO BUS járműcsaládjának zászlóshajója, a Magelys, amely a „Coach of the Year 2016” cím nyertese lett, nagy nemzetközi elismerésnek örvend. Exkluzív formatervezése és kifinomult eleganciája vitathatatlanul csúcskategóriás járművé teszik: a Magelys összes funkciója a páratlan kényelem és biztonság jegyében született. A látótér és átláthatóság elsődleges fontosságú. Bővelkedik az ablakfelületekben, beleértve az üveg tetőpaneleket, ezáltal biztosítva a környező tájak és városi látnivalók valódi panorámás látképét.

A Busworld kiállításon az IVECO BUS a híres Magelys modell új, csúcskategóriás modelljét mutatja be. Az elülső és középső ajtó között négycsillagos, üzleti osztályú környezet várja a Magelys utasait: a 16 db, állítható fejtámlákkal és lábtámaszokkal ellátott, két színben díszített bőr és szövet Avance 1030 ülés kínál páratlan kényelmet. A jármű hátuljában hagyományosabb üléselrendezés kapott helyet, az előbbiekkel megegyező borítással, azonban lábtámaszok nélkül.

A légi közlekedésben elérhető magas színvonalat képviselő nagy buszútvonalakra tervezett jármű teljes
egészében a lehető legmagasabb kényelem és az utazás új távlatai jegyében készült. Az utasokat felszálláskor az IVECO BUS logóját megjelenítő szőnyeg fogadja, amely a kiterjesztett valóság és a tágasság hatását kelti.

A jármű erőteljes, 400 lóerős IVECO Cursor 9 Euro VI motorja aktív regenerálás nélküli, exkluzív HISCR technológiája révén rendkívül környezetbarát. E szabadalmaztatott rendszer gondoskodik a jármű biztonságos vezethetőségéről olyan környezetben is, ahol a magas hőmérséklet kockázati tényezőt képvisel.

A Magelys a legmodernebb, robotizált, 12 sebességes Traxon sebességváltóval is rendelkezik, amely 50%-kal megnöveli a karbantartási időközöket, növeli a vezető kényelmét a „kúszásvezérlés” funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a jármű a motornyomaték használatával haladjon a forgalmi dugókban, valamint kompatibilis az E-Horizon rendszerrel, amely a prediktív GPS segítségével automatikusan kiválasztja a megfelelő sebességet.

A jármű aktív és passzív biztonsági szintje egyaránt rendkívül magas. Robusztus, önálló szerkezetének
hosszútávú, korrózióval szembeni védelmét kataforézises fürdő biztosítja. Emellett a modell úgy lett tervezve, hogy megfeleljen az R66/02 szabvány által meghatározott borulási teszten – ez a nemzetközi
szabályozás biztosítja az utasok maximális védelmét abban az esetben, ha a jármű felborulna. A Magelys a legújabb biztonságtechnológiai vívmányokkal is fel van szerelve, ezek közé tartozik az LDWS (sávelhagyásra figyelmeztető rendszer), az ACC (adaptív sebességtartó automatika), az AEBS (továbbfejlesztett vészfékrendszer) és az EBA (vészhelyzeti fékrásegítés).

Az ügyfelek elsőosztályú kényelmét további szolgáltatásokkal egészíti ki a Magelys új modelljébe épített online multimédia-központ, amely az utasok által igénybe vehető tv-képernyőket, Wi-Fi kapcsolatot, 220 voltos elektromos aljzatokat és USB-portokat foglal magába.

Forrás: DanubeTruck

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!