dr. Vásárhelyi Árpád: A digitalizáció szerepe a szállítmányozásban 4.

0

A tanulmány 2016 végén született meg, és igaz, rohanó világunkban gyorsan elévülnek az információk, az ebben rejlő gondolatok, folyamatok ma – talán – még aktuálisabbak. Ha belegondolunk, a telematika, az automatizálás, a robotika, önjáró és – hamarosan – öntöltő járművek, elektromos autók, haszonjárművek, Big Data, 3D nyomtatás, Ipar 4.0, IT megoldások százai teszik ma is aktuálissá ezt az elemzést. A tanulmányt 6 részben jelentetjük meg heti ütemezéssel. (A szerk.)

A szállítmányozás mintegy 150 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedben ugyanakkor a digitalizáció – csakúgy, mint a gazdaság, és különösen az ipar más területein – a szállítmányozásban is jelentős teret hódított. Gondoljunk csak a megrendelésektől az árukövetésen át a fuvarbörzéken keresztül a szállítólevelekig vagy az elszámoló rendszerekig tartó újításokra! Jelen tanulmány célja, hogy áttekintse a digitalizáció szállítmányozásban játszott szerepét, annak eddigi történetét, kihasznált és igénybe nem vett lehetőségeit, illetve jövőbeli várható tendenciáit.

„A jövő gépei nem üzemanyaggal, hanem adattal működnek majd.”

(Jack Ma, a kínai Alibaba internetes kereskedelmi portál alapítója)

4, A digitalizációt kiaknázó vállalatok típusai

A közúti szállítmányozási szolgáltatások területén megjelentek az ún. Internet-alapú szolgáltatók, melyek jelentősen befolyásolhatják a jövőben az európai fuvarpiacot. Ezeknek jellemzően három altípusát ismerjük: a web-alapú fuvarszervező rendszereket (Web-based TMS), a fuvarpiacokat (Freight Exchanges), valamint az online bróker platformokat (e-brokerage).

Az első kategóriába tartozó platformok részben a feladók és a fuvarozók közötti kapcsolattartást szolgálják, melyek nem algoritmusok alapján való keresleti-kínálati párosítást vagy megfelelőséget kínálnak, így a szolgáltató nem vállal felelősséget a tranzakciókért sem. Lényege, hogy egy-egy megbízó online (saját beruházású szoftver nélkül) képes szervezni árukapacitásait, fuvarozóit, szerződéseit. Díjazása általában tranzakciónként történik, így a megbízók számára könnyen tervezhető és transzparens a vonatkozó költség. Ezek a platformok jellemzően hatékonyságnövekedést ígérnek ügyfeleiknek. Ilyen platformok például a Transporeon, az inet, vagy a Transwide.

 

A második kategóriába az ún. fuvarpiacok tartoznak, melyek egyrészt lehetőséget adnak a megbízóknak, hogy egyes szállítmányaiknak fuvarozót találjanak, másrészt a fuvarozók (szállítmányozók) ezeken keresztül fuvarfeladatokat szerezhetnek. A piactér túlnyomó többségében fuvarkapacitást tartalmaz, így az utóbbi időben a platformok üzemeltetőinek fő feladata, hogy attraktívabbá tegyék a rendszert a feladók számára, kiegyenlítve így a kínálatot a kereslettel. Ezek a szolgáltatók a rakomány tekintetében felelősséget nem vállalnak, a platformot használók esetében részleges megbízhatóságot (fizetési képesség, biztosítások rendelkezésre állása, cégtörténet, stb.) korlátozottan vizsgálnak. Erre példa a Teleroute vagy a TimoCom.

A harmadik kategóriába az ún. online brókerek tartoznak. Ezek jellemzően fuvarozók számára adnak arra lehetőséget, hogy fuvarfeladataikat hatékonyan szervezhessék. Alkalmas arra is ugyanakkor, hogy a fennmaradó fuvarkapacitásaikat áruba bocsássák, melyek esetében felelősséget vállalnak a megkapott fuvarfeladat elvégzésére. Ilyen platformot üzemeltet a C.H. Robinson, vagy a Gorilla is.

Arra is van már példa, hogy egyes szállítmányozók, melyek korábban egyenként egyedi módon gyűjtötték össze a rendelkezésre álló alvállalkozói (fuvarozói) kapacitásokat, most már mindezt internetes platformokon keresztül optimalizált módon teszik meg. Erre példa DB Schenker cégcsoport Drive4Schenker elnevezésű applikációja. A rendszer lényege, hogy az egyes fuvarozók önálló módon, a platform által nyújtott elektronikus formában és felületen bocsáthatják rendelkezésre gépjárműveik kapacitását, mely egy algoritmus alapján a legoptimálisabb rendelkezésre álló fuvarfeladatot nyújtja számukra. A rendszer transzparenciát nyújt mind a fuvarfeladatok, mind a rendelkezésre álló kapacitások tekintetében; valamint valós-idejű szállítmánykövetést tesz lehetővé. Mindezek nem csak hatékonyságnövekedést eredményeznek a gépjárművek kihasználtságának tekintetében, hanem jelentős költségcsökkentést is hoznak az optimális fuvar-fuvareszköz párosításnak, valamint egyszerűbb és olcsóbb kommunikációnak köszönhetően. A megoldás a teljes operációs folyamatot végigköveti: A megrendeléstől kezdve az adatrögzítésen keresztül a megfelelő kereslet-kínálat párosításon, a diszpozíción, a szállítmánykövetésen, a számlázáson át egészen a fuvarozó utólagos értékeléséig.

Az elmúlt egy évben a logisztikai szektor startupjai számára összesen egymilliárd dollárnyi kockázati tőkét tettek elérhetővé, ami négyszer több, mint az azt megelőző négy évre jutó teljes összeg. Az új versenytársak gyorsan felismerték az internet adta lehetőségeket, így már képesek a Big Datából az ügyfelek számára releváns adatokat és szolgáltatásokat előállítani, s ezzel együtt új, eddig ismeretlen ügyféligényeket gerjesztenek, melyekben hatalmas növekedési lehetőség rejlik. Egyre több rendszert kötnek össze EDI révén – az elmúlt 15 évben az EDI interfészek száma megharmincszorozódott, s a globalizálódás és elektronizálódás világában az átállás sebességét a logisztikai szektor határozhatta meg. Ez ma már nem így van. (Semmann, 2015.10.29.)

Az előző részek:

A következő rész megjelenése: 2017. július 13.

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!