Intelligens épületek portfóliója a Siemenstől

0

Az ISH 2019 rendezvényen, amely az épület-, energia- és klímatechnika, valamint a megújuló energiák vezető nemzetközi szakmai bemutatója, a Siemens Building Technologies Divíziója termékeinek és rendszereinek portfóliójából számos innovációt, valamint az ügyfelek számára kialakított új digitális szolgáltatásokat mutat be.

A Building Technologies portfóliójának e további elemei kiegészítik az intelligens épületeket, a termékeket és az épületautomatika rendszereket a felhőhöz kapcsolják, összekötik a különböző szakterületeket, és az adatokat bárhonnan, bármikor hozzáférhetővé teszik. A Building Technologies megbízható és pontos épületautomatizálási termékeinek széles skálája, multidiszciplináris épületkezelő rendszerei és szoftver kínálata, amelyek mind könnyen hozzáigazíthatók az egyéni alkalmazásokhoz, a digitalizált épületek alapját képezik.

Mint az intelligens épületekre szakosodott vezető vállalat, a Building Technologies segít a felhasználóbarát és hatékony épületek létrehozásában azáltal, hogy az adatokat hasznosítható információkká alakítja át. Az épületek kényelmessé, biztonságossá és hatékonnyá tétele továbbra is a Building Technologies „Tökéletes helyek létrehozása” nevű kezdeményezésének átfogó célkitűzése.

Az ISH rendezvényen a Building Technologies változatos új felhő kínálatot mutat be, amely a felhő-összeköttetési megoldásoktól a felhő műveletekig terjed. Az épületek bármely helyszíne vagy eszköze már könnyen és biztonságosan összeköthető a felhővel az új Connect X300 gateway-en keresztül- Ez lehetővé teszi a szolgáltató vállalatok, ingatlankezelők, telepítők és megoldás- szolgáltatók számára, hogy kiaknázzák a digitalizáció előnyeit és korszerűsítsék üzleti folyamataikat.

A Building Operator, az új felhő alkalmazás lehetővé teszi bármely összekapcsolt helyszín vagy eszköz távolból történő megfigyelését és vezérlését. A Building Operator alkalmazást, valamint az olyan kialakított felhő alkalmazásokat, mint a Synco IC és a Climatix IC, már a MindSphere táplálja. Ennek eredményeképpen a meglévő ügyfelek a MindSphere platform innovációinak előnyeit is élvezhetik.

A Building Technologies kiállítja Desigo CC integrált épületfelügyeleti platformjának új verzióját is, amely bővített funkcionalitást kínál. A Desigo CC V4 fő jellemzői közé tartoznak a KNX és M-Bus protokollokkal történő adatátvitelt támogató összeköttetés bővítések a zökkenőmentes integráció érdekében, valamint a Flex Client, egy új és könnyebben használható távoli működtetésű ügyfél opció, amely HTML5 technológián alapul. Továbbá a Building Technologies szemléltetni fogja a Desigo CC új, bővített energiagazdálkodási funkcióit, amelyek a jobb energiaminőséget és az igények optimalizálását célozzák.

A Desigo CC Compact, amelyet 2018 őszén vezettek be, debütálni fog a szakvásáron. A Desigo CC kompakt verziója egy szoftver csomagban tartalmazza az összes lényeges sajátosságot, speciálisan kis- és közepes méretű épületek funkcionális követelményeinek kielégítésére fejlesztették ki. Lehetővé teszi különböző épületrendszerek működtetését egyetlen intuitív felhasználói interfészen, növeli az átláthatóságot és az épületben végzett műveletek produktivitását. A moduláris Desigo CC platform segítségével a Desigo CC Compact szükség szerint adaptálható és bővíthető.

Intelligens eszközeinek portfólióját kiegészítve a Building Technologies bemutatja az új Intelligens Szelepek termékskáláját. Ezek az ön-optimalizáló dinamikus szelepek, amelyek felhő összeköttetéssel rendelkeznek a fűtőcsoportokhoz és a légkezelő egységekhez, optimalizálják a működést és növelik az energiahatékonyságot. Az eszközök szabályozzák az áramlás sebességét, mérik a hőmérsékletet és a kibocsátást, és a hőcserélőhöz igazítják a szelep beállításait. Az Intelligens Szelepek a felhőben konfigurálhatók, majd gyorsan és megbízhatóan üzembe helyezhetők egy alkalmazás és Wi-Fi segítségével. Az eszközök rugalmasan telepíthetők, és a rendelkezésre álló helyhez illeszthetők. Az áramlásmérő, a szelep és a vezérlő egység külön is beszerelhető. A felhőből bármikor letölthetők kiegészítő funkciók; ez biztosítja, hogy az Intelligens Szelep mindig naprakész legyen.

A DXR2 család új tagja a szobai automatizálási portfoliót egészíti ki az integrált VAV szabályozóval (változó légmennyiséggel szabályozott helyiség hőmérséklet). Az új egység magában hordozza a megkévő DXR2 család rugalmasságát és az egybeépített zsalumozgatóval egyszerű telepítést tesz lehetővé kompaktsága révén. A két termék összevonása egy készülékben csökkenti a telepítés idejét és költségét, mert nincs szükség kábelezésre a vezérlő és a csappantyú működtető egysége között, és csak egy eszközt kell felszerelni.

Egy e célra kialakított mérnöki sarok a Building Technologies termékeinek és megoldásainak hatékony tervezéséhez, beüzemeléséhez, jelentéskészítéséhez és karbantartásához használt termékeket, alkalmazásokat és eszközöket fog bemutatni. Az ABT Site a Siemens épület-automatizálási rendszereihez használt tervező eszköz, az ABT Go pedig mobil alkalmazásként áll rendelkezésre a további helyszíni hatékonyság érdekében.

A szakvásár fent említett fő témái mellett a Building Technologies további termék innovációkat fog bemutatni az épületkezelés, a helyiség-automatizálás és a terepi eszközök terén. További központi szerepet kapnak a Building Information Modeling (BIM) szolgáltatások, valamint a tervezőknek és építészeknek szóló kínálat.

Forrás: Siemens

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!