Leltárkészítő drón: A Hardis Group valós idejű prototípustesztelést indít

0

A leltárkészítő Eyesee nevű drón,  a Squadrone Systemmel való technológiai partnerség eredménye, melyet az FM Logistic raktáraiban fognak tesztelni. A projekt célja, hogy kiderítsék, mennyire sikeres egy laboratóriumi körülmények között tervezett megoldás a valóságban, a raktárban, amely finomhangolással a lehető legszorosabban megfeleljen a logisztikai szolgáltatók igényeinek, illetve hogy megmérjék a produktivitás, biztonság, minőség hatékonyságát valós élethelyzetben.

A Hardis Group digitális szolgáltató és szoftver kiadó vállalat bejelentette, hogy elindítja az egyedülálló leltározó és árukészlet vizsgáló drónjának élethelyzetben, raktárakban való tesztelését.

A szoftvergyártó a Squadron Systemmel való társulásának célja egy teljes mértékben támogatott, beltéri drón fejlesztése; a nemzetközi raktározásban, szállítmányozásban és csomagolásban vezető FM Logistic-kal való társulásnak célja pedig a megoldás életszerű körülmények közötti tesztelése az FM raktáraiban.

A teljesen egyedülálló ipari drón

 Tudomásul véve a logisztikával kapcsolatos lehetőségeket valamint a drónok fizikai és műszaki jellemzőit is figyelembe véve a Hardis Group benyújtotta a szabadalmi kérelmét az leltározó drónjára vonatkozóan, a raktárakban való automatizált készletezés, készletgazdálkodás egyszerűsítés és optimalizálás céljából.

Ezt követte egy technológiai kutatási fázis, Hardis Group és a Squadrone System partnerségében (aki egy pilóta nélküli, extrém körülmények között működő drónban specializálódott, ami a jól ismert fogyasztói termék a „Hero+” lett), hogy egy ipari beltéri drón kezdeti prototípusát dolgozzák ki, melyet végül „Eyesee”-nek neveztek el.

A drónt szenzorokkal szerelték fel, lehetővé téve a raktárban való önálló mozgását egy operátor által való irányítással. A fedélzeti kamerája felismeri és tárolja a készletekre vonatkozó adatokat, amely így bármely WMS-re továbbítható a piacon.

A cél az időnyerés, valamint a produktivitás, a leltár és a készlet – ellenőrzés biztonságának növelése.

Életszerű tesztelés az FM Logistic-kel

A Hardis Group a közelmúltban írt alá egy megegyezést az FM Logisic-kel, annak érdekében, hogy az eszközt, a rendszer képességeit annak logisztikai helyszínein teszteljék a szektor elvárásainak, megfelelően.

Innováció, amely javítja a termelékenységet, a teljesítményt, valamint a rugalmasságot, egy kulcs-érték FM Logistic számára, amely ennek elérése érdekében rendelkezik egy nemzetközi szakértőkből álló bizottsággal.

A cél kitalálni, megtervezni és kibontakoztatni innovatív megoldásokat a dolgozóik munkakörülményeinek és az ügyfelek felé való szolgáltatás minőségégnek javítása érdekében. Így nem volt meglepő, hogy a vállalat beleegyezett, hogy részese legyen a leltár-készítő drón projektnek.

Az FM Logistic megnyitotta raktárát Satolas-ban (Franciaországban) a Hardis Group csoport részére, hogy vizsgálatokat végezhessenek a repülési feltételekkel kapcsolatosan (felmérés, helymeghatározás, világítási konfiguráció, felületek vizsgálata, amelyeket a drón érint, stb.) valamint információt gyűjthessenek a leltározáshoz szükséges adatokról (pl. címkeolvasáshoz)

Szeptemberben, az FM Logistic üzleti csapata elkezdi tesztelni a drónt, az általa szerzett információk gyűjtését és feldolgozását.

A tesztelés az FM Logistic-kel 2016 év végéig fog tartani. A Hardis Group tervei szerint a termék gyártását a Squadrone Systemmel 2017-ben tudják megkezdeni.

Az FM Logistic cégről
1967-es megalakítása óta az FM Logistic nemzetközi vezetővé vált a raktározás, a szállítmányozás és a csomagolás terén.
A független családi vállalkozás elismert szakértő lett az FMCG (fast-moving consumer goods), disztribúció, parfüm- és szépségipar, valamint az egészség piacán.
Az FM Logistic-nek jelenleg Ázsiában, Kelet-Európában, Közép-Európában, Nyugat-Európában és Latin- Amerikában több mint 20,000 alkalmazottja és milliárd Eurónál több forgalma van.
A nemzetközi terjeszkedése mellett, az FM Logistic fejlesztései az innovációs politikára koncentrálnak, mialatt a környezetet is figyelembe veszik.
A csoport úttörő munkát végzett a „pooling” rendszer (szállítmányozási és logisztikai források megosztása) kialakításában, amelyért számos professzionális, szakmai díjat nyert.
Környezeti felelősség a tervezés során, egy kezdeményezés az FM Logistic-től, a Green Freight Europe program tagjától, melynek célja környezeti minőség növelése az európai teherszállításban.
2015-ben a vállalat kifejlesztette a környezetbarát „CityLogin” rendszert, amely megfelelő logisztikai feltételek mellett a szállítmányozás utolsó részeként működik az európai városokban.
www.fmlogistic.com

A Squadrone Systemről
A Squadron System csapata, amely 2013-ban jött létre, egy startup kampányt indított a „Hero+” projektnek, a teljesen egyedülálló drónnak, ami követi és filmre veszi a használóját, előteremtve több mint 1,3 millió dollárt. Egy éven belül az ötletből valóságot formálva több mint 3000 felhasználójuk lett szerte a világon.
Grenoble-i, Franciaország és San Francisco-i, Kalifornia székhellyel a Squadrone System meghódítja az ipari piacot az egyedülálló beltéri és kültéri repülési technológiájával.
www.hexoplus.com/fr/

A Hardis Group
A Hardis Group, egy digitális szolgáltató és szoftver kiadó vállalat, amely segíti ügyfeleit az üzleti modelljeik, ellátási láncuk valamint információs rendszereik átalakításában. A vállalat segít nekik versenyképesebbé válni, növelni az operatív megjelenésüket, létrehozni és egyesíteni üzleteiket, technológiai és digitális megoldásokkal igényeikre szabva.
A kettős elhelyezkedésének köszönhetően a Hardis Group szaktudásra tett szert a bank, biztosítás, e- egészség, disztribúció (fogyasztók által összeállított csomagok és luxus termékek), ipar, és energia, logisztika, és szállítmányozási szolgáltatásokban.
Ez a szaktudás lehetővé teszi, hogy globális felelősségről gondoskodjanak, egy agilis szemlélettel, melyet az együttes kialakítás, innováció és folyamatos fejlődés jellemez.
1984-es megalakítása óta a vállalat a növekedését a gyakorlatias megközelítésre és a hatékonyság fontosságára építve, kötelezettséget vállal a 2,500 ügyfele és 730 alkalmazottja iránt (akik 25%-a is részvényes).
2015-ben a Hardis Group 68.8 millió eurós forgalmat ért el. A Hardis Groupnak öt irodája van Franciaországban, Grenoble-ban (központi iroda), Lyonban, Párizsban, Lille-ben és Nantes-ban.
www.hardis-group.com
Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!