Magyar gazdaság: kitörési pont az autóipar

0

Több mint 60, hazánkban működő jelentős autóipari vállalkozás képviselői vettek részt a Deloitte Zrt. „Innováció. Inkubáció. Finanszírozás.” című autóipari konferenciáján hétfőn, szeptember 29-én. A konferencia arra kereste a választ, hogy milyen alapvető adottságokkal és felkészültséggel kell rendelkeznie ma Magyarországon az autóiparban sikereket elérni kívánó cégeknek. A konferenciát Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg, utána Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere mondott köszöntőt.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: „Magyarországon jelenleg 726 járműipari vállalkozás működik, amelyek közvetlenül több mint 120.000 embernek adnak munkát. Az utóbbi években éppen ebben a szektorban növekedett leginkább az új munkahelyek száma. A szektor árbevétele tavaly egyetlen év alatt 32 százalékkal nőtt: az autóipar 18 milliárd euró termelési értéket állított elő, amivel a teljes magyar feldolgozóipari teljesítmény 18 százalékát, a bruttó hazai termék 10 százalékát, a teljes export 18 százalékát adta. Magyarország ezzel az eredménnyel Európa gépjárműgyártásának az egyik központjává vált. A nálunk működő nagyvállalatok kimondottan versenyelőnyként értékelik a kutatásfejlesztés magyarországi feltételrendszerét. Az itteni szellemi tőkének kiemelt szerepe van abban, hogy egyre több vezető gyártó hoz létre hazánkban K+F központokat. Ezek a cégek a kutatásfejlesztési és innovációs munkába a hazai felsőoktatási intézményeket is bevonják – többek között Kecskeméten is. Mindez jó kiindulópontot teremt a kormány azon céljának megvalósításához, hogy ne csak termelési, hanem innovációs központtá is tegye Magyarországot. A kormány célja, hogy a ciklus végéig 20, az évtized végéig pedig összesen 30 nagyvállalati innovációs központ működjön az országban.”

Réczei Géza, a Deloitte Zrt. autóipari cégekre szakosodott tanácsadói csapatának vezetője kiemelte: „Az autóipar komoly kitörési pontot jelent a magyar gazdaság számára. Konferenciánk apropóját az adta, hogy szerettük volna egy asztalhoz ültetni és megszólaltatni azokat a hazai vállalatokat, amelyek a magyar jogszabályi és gazdasági keretek között próbálják megvalósítani hosszú távú üzleti elképzeléseiket, és ily módon értékeket létrehozni az autóiparban. Ezeknek a cégeknek a sikerei példaértékűek lehetnek más tervezők, kutatók vagy beruházók számára – és mindegyik példában közös, hogy a sikerek húzóereje az innováció. Fontos ugyanakkor, hogy a jó ötlet nem elég, a vállalatoknak azt is meg kell vizsgálniuk, hogy elképzeléseik gazdaságilag is megállják-e a helyüket – kizárólag így válhat elérhetővé számukra a megfelelő finanszírozás.”

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetőjeként többek között a 128 éves múltra visszatekintő cég kutatást és fejlesztést fókuszba állító vállalati politikájáról beszélt: „A céges nyereséget kizárólag kutatási és fejlesztési projektekre, továbbá új beruházásokra költjük. A magyarországi GDP több mint 2,5 százalékának megfelelő a Bosch csoport éves bevétele, 2012 és 2013 között nem kevesebb, mint 700 új munkahelyet tudtunk teremteni. Ezzel 2013-ban Az év munkahelyteremtőjének járó díjat érdemelte ki a cég. A Bosch hisz abban, hogy olykor a legegyszerűbb ötletek a legjobbak, nálunk kulcsfontosságú, hogy szem előtt tartsuk az ötletek megvalósíthatóságát.”

Ennek megfelelően már a fejlesztés legkorábbi stádiumában a későbbi vevői igényeket tartják szem előtt, ami a vállalaton kívüli szereplők, az oktatás, a társadalom, a gazdaság és a kormányzat bevonásával valósulhat meg. A cég képviseletében Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke a cég legizgalmasabb fejlesztésének, az önvezető autónak a lehetőségeit részletezte. Kiemelte, hogy Németország mellett Budapesten működik a régió legerősebb K+F központja, ami a magyar mérnöki képzés magas színvonalával együtt komoly versenyelőnyt képvisel. Az önműködő autók széleskörű elterjedésével egy sokak által még a tudományos-fantasztikum világával rokonítható hétköznapok köszönthetnek be, holott Németországban és az Egyesült Államokban már 2013 eleje óta működnek ilyen prototípusok.

Ahogy Schatz fogalmazott: „Ugyan az elmúlt 14 évben Németországban 60 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű közúti balesetek száma például az ESP és az ABS-rendszereknek köszönhetően, a balesetek 90 százaléka még mindig emberi hibából történik. Az önvezető autók bevezetésével nem csak a balesetek számát lehetne jelentősen redukálni, a jogosítvány megszerzéséhez szükséges egészségügyi faktor kiiktatásával akár még az idősebb sofőrök is volán mögé ülhetnének, ráadásul az egyéni mobilitás a forgalom fluiditásának 80 százalékos növekedésével is járna. Egy felmérés szerint az autóvezetők 52 százaléka kapcsolná ki az automatikus segédletet, amennyiben tehetné, így nekünk lépésről lépésre kell bevezetnünk az egyre fejlettebb technológiákat. A magyar piac készen áll az ez irányú fejlesztésekre, ahogy a Bosch is rendelkezik a kellő technológiákkal, hogy az önvezető autók bevezetésével járó infrastrukturális változásokat, a munkaerő képzésével, illetve a technikai és jogi kérdésekkel kapcsolatosan felmerülő kérdéseket kezelje.”

Novotny György, az EPCOS Kft. termékfejlesztési vezetője a hibrid autók fejlesztésével kéz a kézben járó járműelektronikai problémákra irányította a figyelmet, hangsúlyozva, hogy szimulációs rendszerükkel a fejlesztés és a tesztelés időtartamát a töredékére tudták csökkenteni: „Az elektromos hajtáshoz nagyobb villamos teljesítményekre van szükség, így az autóban használatos 12 voltos feszültség helyett eltérő feszültségekre is szükség van. Az EPCOS-nál azon dolgozunk, hogy a járműelektronikai fejlesztések ilyen téren való adaptálásával a hibrid járművekben található miniatűr alkatrészek nagyobb mechanikai szilárdsággal és elektromos teljesítménnyel rendelkezzenek, kiszolgálva ezzel a hibrid hajtásláncok speciális követelményeit. Az induktivitásnak köszönhetően az akkumulátorból érkező 12 voltot „szét tudjuk osztani” az eltérő feszültségszinteket igénylő autóelektronikai műszerekhez.”

Az elektromos hajtáslánccal működő versenyautóban rejlő innovációs és interdiszciplináris lehetőségeket emelte ki Dr. Háry András, a Zalaegerszegi Technológiai Centrum vezetője. „A technikai, az oktatási, a kutatási és a marketing területek összevonásával valós K+F projekteket tudunk végrehajtani, miközben a széles spektrumú kutatási terület egyszerre vonja be a mérnöki és a szakiskolai hallgatókat, átfogó Junior-Senior-Master kooperációt létrehozva. Donorautóként egy 2010-es évjáratú Formula 2000 Renault állt rendelkezésre a maga 2000 köbcentis és 200 lóerős motorjával, ebből hoztuk létre az e-hajtásláncú koncepcióautónkat.”

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!