A Covid-19 által támasztott legnagyobb logisztikai kihívások

0

Ha volt olyan speciális szektora a gazdaságnak, ami erőn felül teljesít a járvány idején, az a logisztika. Nézzük meg, milyen kihívásokkal küzdenek!

Nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus-járvány komolyan megroppantotta a szállítási láncokat szerte a világon. És ez a mai napig fejtörést okoz sokaknak, bár azért az elmúlt hónapokban már stabilizálódni látszott az a rendszer, ami működtetni tudja a korábban kialakult gyakorlatokat. Ebben pedig óriási szerepe volt azoknak az embereknek és technológiáknak, amelyek a logisztika motorját jelentik. A legnagyobb kihívást a logisztika számára 2020 rendkívül kaotikus évében a a légi és vízi úton történő szállítás komoly mértékben lecsökkent kapacitása jelentette, bár voltak időszakok, amikor a közúti szállítás sem volt túl egyszerű, gondoljunk csak a legkeményebb időszakra, amikor a sofőrök tömegével vonultak karanténba egy-egy nemzetközi útjuk után. A boltokban és nagy raktárakban történő vásárlás is elmozdult az online világ felé, ami afféle “ostorcsapás-effektusként” érte a készleteket, hiszen a vállalatoknak, logisztikusoknak, vevőknek még sosem kellett ennyire gyorsan reagálniuk, alkalmazkodniuk. A következőben megnézünk négy olyan kihívást, ami 2020-ban okozott fejtörést a logisztikának (a teljesség igénye nélkül természetesen).

A logisztika egyik legkeményebb kihívása

1) A szállítási formák kapacitásai teljesen átrendeződtek, hiszen például a koronavírus-járvány előtt az óceánokon történő szállítmányozás a teljes globális szállítmányozás nagy részét, akár 80%-nál is nagyobb részét tette ki, viszont ez komolyan megváltozott a koronavírus idején. Hiszen a járvány Ázsiát érintő hatásai miatt lecsökkent valamelyest a gyártási kapacitás ott is, ami érzékenyen érintette a hajózást, amelyre válaszul különféle leállásokkal vagy éppen túrajellegű-szállításokkal válaszolt a szektor – ez utóbbi pedig jól megnövelte a szállítási időt. A légiszállítmányozást a személyszállítás összezuhanása érintette nagyon, hiszen ezzel szinte megszűnt az a szállítási mód, amikor utasszállítókon lehetett szállítani termékeket, anyagokat. A közúti szállításokról pedig már említettük a rengeteg határzárat és karanténszabályozást, ami a sofőrök számát csökkentette drasztikusan. Persze erre is volt válasz, alapvetően nagyon sokan átálltak a légiszállítmányozásra, tehát konkrétan külön chartergépeket rendeltek az anyagok szállítására, amelyek amúgy normál szállítógépeken érkeztek volna. Ráadásul rengeteg szállítmányozó elkezdett összedolgozni, hogy maximálisan kihasználják ezeket a kapacitásokat.

2) De a legnagyobb váltás talán az online vásárlás térnyerése volt, sok tucat százalékkal emelkedett az internetes eladások száma a járvány periódusa alatt és ez valószínűleg így marad a jövőben is. És nem csak ruhákat vagy könyveket vásárolunk már a neten, hanem akár autókat is, úgy, hogy egyébként élőben nem is láttuk egyszer sem. Ipari szinten is megjelent ez a jelenség, a cégek online vásárolnak és akár érintésmentesen felveszik a termékeket/alapanyagokat egy elosztó raktárban. De ez nem csak a logisztikában van így, az oktatás mellett például rendkívüli módon előretörtek az online fogadóirodák is, ahogy egyre macerásabb eljutni egy hagyományos lottózóba. Nagyon sok dolgot természetesen továbbra sem lehet online intézni, de azért az látható, hogy mennyire elmozdult a digitális tér felé minden és jelenleg meg sem lehet mondani, hogy ennek milyen hosszútávú hatásai lesznek. Erről az információról ebben a cikkben olvashat.

Forrás: unsplash.com

A földrajzi elhelyezkedés sosem számított még annyira, mint most

2) A járvány komoly lehetőséget vagy akár kényszert jelentett a teljes szállítói lánc átalakítására földrajzi szempontból. Hiszen emlékezzünk rá, hogy mekkora csapás volt szinte az egész világgazdaság számára, amikor Kínában elkezdték leállítani a gyárakat és szinte leállt a kínai gazdaság. Volt olyan amerikai ruházati cég, amely termékeinek 70%-át Kínában gyártatta, így nem csoda, hogy őket súlyosan érintette ez a lépés. Viszont az amerikai-kínai gazdasági szembenállás miatt már korábban elindult egy folyamat, ahol nem csak Amerikában, de a világon máshol is megpróbáltak egy Kínán kívüli alternatív beszállítói láncot létrehozni. Ez nem egyszerű, szinte nem is lehet ilyet, ettől függetlenül a szállítói láncok alternatív földrajzi változatainak elkészítése komoly kihívás a logisztika számára. Sok esetben előfordult, hogy egyszerűen nem lehetett olyan szállítót találni, aki nem az adott országból szállított volna, mert annyira specifikus alkatrészekről van szó. Aztán ott van a tény, hogy ha sikerül találni egy másik gyártót, akkor az meg annyival drágább lesz, hogy a vevő már lehet nem is fogadja el a terméket.

Az ostorcsapás-effektus

3) A fentebb említett “ostorcsapás-effektust” meg kell említenünk részleteiben is, hiszen ez aztán tényleg fejtörést okozott mindenkinek. Ezt hívhatjuk akár “pillangóhatásnak” is, hiszen a vevői igények hirtelen változása hullámként tarolt végig a szállítói láncokon, komoly kihívást okozva a beszerzésnek, a termelésnek és az értékesítésnek is. És ne csak arra gondoljunk, hogy megszűnt a kereslet valami után. Voltak hetek, amikor akkora volt az igény az élesztő vagy éppen a WC-papír iránt, hogy totálisan kimerültek a készletek 1-2 hét alatt, de mire a gyártók felzárkóztak és feltöltötték készleteiket, felhalmoztak, a kereslet szinte eltűnt. Ez még laikusként is látható fejtörést jelenthet a beszállító lánc számára.

Ennek hatásaként a logisztikában még gyorsabb tervezési ciklusokat kellett beiktatni és még jobb modelleket kellett keresni, hogy valamennyire azonosítható trendeket találjanak. Ebben nagyon sokat segít a fejlett technológia, hiszen így sokkal gyorsabban lehetett reagálni, mint mondjuk manuális vezérléssel. De akármennyire is online vagyunk, akármennyire is számítógép-vezéreltek a folyamatok, azért a logisztika emberi tényezője a járványidőszak idején még inkább felértékelődött. Egy jó logisztikus vagy éppen beszerző nélkül esélytelen fenntartani egy működő szállítási láncot. Ha ilyen és ehhez hasonló izgalmas cikkeket szeretnénk még olvasni, akkor nézzük meg a szerző, Aladár Kollár profilját és böngésszük a többi cikkét itt.

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!