A GEFCO Csoport belejentette az IJS global felvásárlását, hogy ezzel is erősítse nemzetközi légi-és tengeri szállítmányozási szolgáltatásait

0

A GEFCO csoport, amely az ipari logisztika globális piaci szereplője, valamint vezető piaci szereplő az európai autóipari logisztika terén, aláírt egy megállapodást a magánbefektetési alapú Nimbus-szal, hogy felvásárolja a holland IJS Globál céget, mely a légi-és tengeri szállítmányozásra szakosodott.

A GEFCO és az IJS Global kiegészítik egymást üzletileg- szakértelem, földrajzi hálózat, és az ügyfélportfolió tekintetében- értéket teremtve ezzel az érdekelt felek számára: ügyfelek, partnerek, beszállítók, alkalmazottak.

A cikk folytatódik, csatlakozz közösségünkhöz a Facebook-on is:

Ez a felvásárlás, mely, teljes mértékben összhangban áll mind a GEFCO, mind az IJS Global növekedési stratégiájával, előtérbe helyezi ezt az új egységet, mint kiemelt partnert a nemzetközi gyártók számára a versenyképesség és növekedés elérésének érdekében. Ez egyben egy szélesebb körű globális logisztikai szolgáltatás, mely optimalizálja a teljes ellátási láncot.

A 2004-ben alapított IJS Global egy a légi-és tengeri területekre speciálizálódott szállítmányozási cég. A központi iroda Amszterdamban, Hollandiában található. A cég jelenleg 500 alkalmazottat számlál, 2014-es árbevételük 160 millió € volt. Ügyfeleinek világszintű lefedettséget kínál, 16 országban való jelenlétének köszönhetően, szakértői központtal az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Ausztráliában, Kínában és Délkelet- Ázsiában, csakúgy, mint az Egyesült Államokban.
Az IJS Globál ügyfelei körében a megbízható szolgáltatásairól, és minőségi kereskedelmi kapcsolatairól ismert. Különböző üzleti szektorokban tevékenykedik, magába foglalva a gyógyszeripart, humanitárius tevékenységet, csúcstechnológiai termékeket, olaj-és gázipart, repülőgépgyártást és a divatipart.

Erőteljes szakértelemi és hálózati bővítés

Az IJS Global hálózata nagy mértékben kiegészíti a GEFCO csoportot, mely negyven országot foglal magába. Ez a felvásárlás lehetővé teszi a GEFCO számára, hogy fejlessze jelenlétét a világ két fő szállímányozási területén: egyrészt Kínában és Délkelet-Ázsiában, másrészt az Egyesült Államokban. Ez ugyancsak lehetővé teszi a GEFCO számára, hogy kiterjessze hálózatát és erősítse jelenlétét az Egyesült Királyságban, Hollandiában, és Németországban, miközben megvetheti a lábát az ausztráliai piacon is.

A földrajzi lefedettségen túl, a GEFCO tovább növeli logisztikai és szállítmányozási szolgáltatásait az IJS Global interkontinentális légi-és tengeri szállítmányozási szakérelmével kiegészítve. A multimodális szállítástól kezdve a raktározásig, vám-és adóügyi képviseletig, az egyre összetettebb ellátási láncok kezelésén keresztül, a két vállalat együttes szakértelme bővíti a logisztikai megoldások kínálatát a nemzetközi ügyfelek számára.

Továbbá az IJS Global ügyfél portfóliója tovább erősíti a GEFCO ügyfélkörét és felgyorsítja a diverzifikációt, miközben továbbra is az alapvető logisztikai tevékenységekre koncentrálhat.

Ez a művelet teljes mértékben összhangban van a GEFCO csoport külső növekedési stratégiájával, továbbá a nemzetközi és földrajzi fejlődéssel, és a szektor diverzifikálásával. Ennek a stratégiának a célja az ambíciózus 2020-as növekedés megteremtése, valamint pozíciójának erősítése, mint globális logisztikai szereplő. Luc Nadal, a GEFCO igazgatóságának elnöke, szerint: “Az IJS Global felvásárlása teljes mértékben összhangban van a csoport növekedési stratégiájával. Ez a művelet lehetővé teszi, hogy a GEFCO a nemzetközi ipari vállalatok preferált partnereként növelje pozícióját. Küldetésünk, hogy értéket vigyünk ügyfeleink ellátási láncába, mely lehetővé teszi számukra a növekedést és a versenyképességet.”

Az ipari projekt, mely értéket teremt az érdekeltek számára

A GEFCO és az IJS Global együttese lehetővé teszi az ügyfelek és az üzleti partnerek számára, hogy azonnali közvetlen hozzáférésben részesüljenek a legfontosabb piaci kereskedelmi viszonylatokban: Délkelet-Ázsia és az Egyesült államok közötti, Délkelet-Ázsián belüli, Európa és Délkelet-Ázsia közötti kereskedelem. A csoport AEO tanúsítvánnyal rendelkezik Európában, és több, mint 150 országban tevékenykedik, több, mint 350 célállomással rendelkezik, ezáltal majd új kereskedelmi lehetőségeket fog kínálni stratégiai partnereinek, és beszállítóinak.

Sjoerd Van Loon, az IJS Global vezérigazgatója, kifejtette: “Örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk a GEFCO csoporthoz, mely magas hozzáadott értéket képvisel, mint globális logisztikai vezető. A két vállalat hálózata kiegészíti egymást, és jelentős mértékben hozzájárul szolgáltatási ajánlatunkhoz a világ kulcsfontosságú piacain. Nagyon várjuk, hogy egyesíthessük tudásunkat és tapasztalatunkat, hogy csapatainkkal segíthessük a jövőbeni növekedést.”

Továbbá a logisztika és a szektor szakértelmének erősítése, a GEFCO csoport világviszonylatával kombinálva, lehetőséget kínál a szakmai fejlődésre, valamint a bevált gyakorlatok megosztására, mindkét fél, az IJS Global és a GEFCO csapata számára.
Kedvező feltételek a sikeres operatív kivitelezéshez és integráláshoz

Az üzleti hálózatok kiegészítő jellege, a szakértelem és az ügyfelek megkönnyítik az operatív és kereskedelmi egyesülést az IJS Global és a GEFCO között. Mindkét vállalat csapata ugyanazt a működési elvet, kiválóságot és megbizhatóságot képviseli, és ez lehetővé teszi számukra a projekt gyors sikerre vitelét.

Miután az IJS Global felvásárlása teljessé válik, a GEFCO összes tengerentúli szállítmányozási tevékenységét Sjoerd Van Loon, az IJS Global jelenlegi vezérigazgatója fogja irányítani.

Luc Nadal azzal zárta gondolatait: “Minden eszközünk megvan ahhoz, hogy nemzetközi ipari ügyfeleink számára fontos szereplővé váljunk a tengerentúli szállítmányozásban. Biztos vagyok benne, hogy csapaink- mind az IJS Global, mind a GEFCO-, demostrálják, mennyire professzionálisak és szakképzettek, szem előtt tartják ügyfeleink igényeit és teljesítik azokat.”

Ez a megállapodás a szokásos kötelező jogi formalitások befejeztével lép hatályba.

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!