A legfrissebb hírek a magyarországi szerencsejáték logisztikáról, amit Önnek is tudnia kell

0

Szerencsejáték a nagyvilágban

Nagyjából az idők kezdetéig kellene visszamennünk annak érdekében, hogy az első szerencsejátékra utaló jeleket felfedezhessük a világban. Azóta pedig, akár tiltották a kormányok akár támogatták így vagy úgy de része maradt az emberek életének legalább az alapjátékok egy csoportja. Ahogy teltek az évek egyre nyilvánvalóbb lett, hogy a népszerűsége inkább csak egyre nőni fog, épp ezért már jó pár száz évvel ezelőtt megalakultak rá az első szabályok. Az 1900 -as években pedig egyre inkább elterjedni látszottak szerte a világon a legnépszerűbb játékok.

Azóta pedig a legtöbb minőségi kaszinó online is lehetővé teszi, hogy a játékosok felkereshessék a kedvenc játékaikat. No ez persze csak az 2000 -as évektől van így, azóta  viszont óriási változáson ment át az egész ipar a logisztikát, minőséget és az elérés fejlődését vizsgálva.

Cikkünkben megvizsgáltuk a szerencsejátékkal kapcsolatos újításokat, és összegyűjtöttünk neked mindent amit az ipar fejlődéséről tudni érdemes, de megtudhatod azt is, hogy mit kínál manapság egy online kaszinó felülete Magyarországon.

A magyar kaszinózás kezdete

A magyar szerencsejáték kezdetét a középkorra teszik, de már jóval előtte is voltak arra utaló jelek, hogy valamilyen formában foglalkoztatja a társadalmat. A végvári vitézek például és Mátyás király előszeretettel kötöttek fogadásokat a saját idejükben, de megemlíthetjük itt Mária Terézia nevét is, aki először engedélyezte a hivatalos lottó megjelenését Magyarországon.

Azóta a fejlődés megállíthatatlannak mondható, és bár eleinte lassan haladt, ha például az 1900 -as éveket vizsgáljuk, az online kaszinók megjelenésével egy teljesen új világot hozott. A bármikor és bárhol elérhető felületek a 2000 -as évek óta érhetőek el kishazánkban, viszont ezután még jópár évet kellett várni, amíg megjelentek az első valódi befizetés mellett elérhető kaszinók.

Az online kaszinók megjelenése óta a fejlődés exponenciálisan növekszik, így a kártyajátékok és a nyerőgépek online világa egyre több és több lehetőséget biztosít a játékosoknak. Ezen kívül pedig a funkciók, fizetési módok és egyéb lehetőségek terén is egy sokkal felhasználóbarátabb, könnyebben navigálható felülettel találhatjuk szembe magunkat, ha manapság magyar játékosként ütnénk el az időnket egy online kaszinó felületén.

A magyar játékosok részvételi szintje a szerencsejátékok világában

 • A legtöbb játékos Budapestről és Debrecenből kerül ki
 • A magyarok nagy része a póker és a nyerőgépek lehetőségeit keresi
 • Az európai átlaghoz képest sokan lottóznak manapság Magyarországon
 • A játékosok több mint 70% -a inkább az online kaszinókat keresi

Hol tart most Magyarország a fejlődésben?

Ha magyar játékosként szeretné elütni az idejét egy online kaszinóban, nem kerülhet semmilyen hátrányba egy más országban élő játékoshoz képest. A szerencsejáték felületek több száz különböző kaszinót rejtenek magukba amiből minden olyan magyar, aki betöltötte a 18. életévét bármikor válogathat. A felületeken pedig több tíz lehetőséget találhat minden játék típusból, kezdve az egyszerűbb gépektől egészen a modernebb, tanulást igénylő játékokig.

A fizetési módok tekintetében szintén nem panaszkodhatunk magyar játékosként, tekintve, hogy válogathatunk a lehetőségek között. Legyen szó sima bankkártyás fizetésről, átutalásról vagy épp e pénztárcáról, minden kaszinó weboldalán akadhat pár olyan lehetőség amit használhatunk erre a célra. A legtöbb esetben ráadásul azonnali átfutási idő mellett, díjmentes keretek között férhetünk hozzá a pénzünkhöz. A lentiekben ezt még kifejtjük, mert mindenképpen érdemes szót ejteni a kriptovalutákról is.

Az természetesen nagyon változó, hogy milyen játékos preferenciákkal rendelkeznek a magyar játékosok, de azért vannak olyan pontok, amiknek mindenki nagyon örül, hogy a változás szeleként megjelentek az online felületeken. Az alábbiakban összeszedjük Önnek a legfontosabb változásokat a magyar szerencsejáték logisztikával kapcsolatban.

(Forrás: https://www.shutterstock.com/hu/image-photo/excited-male-female-hipsters-rejoice-winning-1085827388 )

A fejlődés adta lehetőségek

A fejlődésnek hála rengeteg olyan pontot sorakoztathatunk fel a kaszinók oldalán manapság amik pár tíz éve még elképzelhetetlenek lettek volna. Amíg viszont azt gondolnánk, hogy mindösszesen annyi történt, hogy manapság online illetve telefonon is elérhetjük a kedvenc játékainkat, addig több listányi új funkció jelent meg minden kaszinóban külön külön. Attól függően hogy milyen típusú játékot keres az adot játékos illetve milyen bónuszokra és kedvezményekre szeretne szert tenni, érdekli -e VIP Program vagy épp szüksége van -e magyar nyelvű ügyfélszolgálatra válogathat a lehetőségek között.

 

A fejlődés tehát kihatott a játékokra, funkciókra, bónuszok, és fizetésekre egyaránt, miközben egy minőségi köntösbe öltöztette mind a felületet, mind pedig a kaszinók ügyfélszolgálatát. A magyar játékosok körében közkedvelt funkciók pedig minden minőségi kaszinóban elérhetőek.

 

A játékokkal kapcsolatos változások

Bár a játékok alapkoncepciója több száz éve ugyanaz, óriási fejlődés történt a minőség oldaláról, illetve a funkciókra és lehetőségekre vonatkozóan, ha a ma elérhető online kaszinó játékokat vizsgáljuk. Amíg például régebben, egy személyesen látogatható kaszinóban csak arra volt lehetősége a magyar játékosoknak hogy pár játékgép és 1 – 2 asztali játék közül választhassanak, addig a ma elérhető felületek lehetővé tették, hogy több száz nyerőgép, asztali és kártyajáték illetve egyéb speciális lehetőség közül bogarásszanak.

 

Mivel rengeteg játék elérhető manapság, szinte minden témában találhatunk a klasszikus szabályokkal rendelkező játékoktól egészen az interaktív játékokig bármit, ha pedig asztali vagy kártyajáték érdekli akár az élő osztós kaszinó részlegben is kipróbálhatja tudását. Például, ha az asztali vagy kártyajátékokat kedveli több asztal közül, több nyelven is beülhet 1 – 1 körre egy online kaszinó felületén, és ha mindezt élőben teszi szinte biztos hogy bármikor is csatlakozott be, lesznek játékostársai.

Az évek alatt pedig jó pár minőségi fejlesztő kiemelkedett a piacon, így amennyiben az online kaszinó játékok mélységeiben szeretne elmerülni érdemes őket választani. Ezzel nem csak azt biztosíthatja, hogy minőségi formában játszhasson és próbálhassa ki a lehetőségeket, hanem azt is, hogy mindezt biztonságos közegben is tehesse meg. A fejlesztő neve mindig feltüntetésre kerül a játék elindítása után, név alapján pedig kikereshető róla minden fontos információ és rá vonatkozó engedély.

A nyerőgépek manapság tele vannak meglepetésekkel, épp ezért több tíz ingyenes pörgetésre és extra bónuszra lehet jogosult bizonyos játékok használata alatt. Épp ezért, minden esetben érdemes tisztában lennie a szimbólumokkal, mielőtt belefog a játékok kipróbálásába.

A legnépszerűbb nyerőgép játék fejlesztők napjainkban

Arra az esetre tehát, ha minőségi játékokkal szeretne játszani érdemes minőségi fejlesztőt választani. Ez főként a nyerőgépekre igaz, de ugyanúgy vonatkozik az összes játékra is. A nyerőgépekre főként azért, mert jelenleg több ezer érhető el belőlük a magyar piacon.

A minőségi fejlesztők kiemelkedő játékmenetet és biztonságos környezetet biztosítanak, épp ezért lehetnek manapság a legnépszerűbb kaszinójáték szolgáltatók listáján. A listán persze több nevet is találhatunk, de mi azért megpróbáltuk Önnek összeszedni a top 5 magyar fejlesztő nevét, arra az esetre, ha a nyerőgépek vagy épp az asztali és kártyajátékok világa érdekli főként.

Top 5 kaszinó játék szoftver:

 • Microgaming
 • Netent
 • Pragmatic Play
 • Big Time Gaming
 • Evolution Gaming

Az asztali és kártyajátékok világa régen és most

Arra az esetre pedig, ha már unja a nyerőgépeket vagy sosem voltak a kedvencei, temérdek más lehetőség elérhető a játékgépeken kívül is. Az asztali és kártyajátékok szinte minden esetben megjelennek a legnépszerűbb lehetőségek által az online kaszinók felületén, ráadásul a legtöbb esetben normál és élő módban is. Legyen szó rulettről, baccaratról, pókerrel vagy épp blackjackről, a minőségi kaszinó felületeken élő játékmenet által, élő osztó társaságában valódi játékos társakkal is játszhatunk, de akár kipróbálhatjuk a normál, emberi tényezőktől mentes változatokat is.

A játékok tétjei nagyon változóak lehetnek, ahogy a szabályok is, így mielőtt neki futna egy játéknak mindenképpen érdemes elolvasnia a rá vonatkozó előírásokat. Fontos megjegyezni, hogy nem csak játékonként, hanem asztalonként is változó tétek elérhetőek, így találhat alacsony és magas minimum tétek mellett használható játékokat is. Illetve, mivel minden játék különböző szabályokkal bír, minden esetben tisztában kell lennie az adott játékra vonatkozókkal, mert csak így tudja biztosítani, hogy profiként, valódi nyereményekre tehessen szert. Nincs is annál rosszabb, amikor azért veszítünk, mert nem voltunk tisztában a szabályokkal.

Ezen kívül pedig különböző extra bónusz játékkal is számolhat a játékok alatt, amelyek főként extra szorzókat, ingyenes köröket vagy bónusz pénzeket biztosítanak, amennyiben aktivált egyet a játékmenet alatt.

Bónuszok és kedvezmények

A személyesen látogatható kaszinókkal ellentétben az online térben arra is lehetősége nyílhat, hogy különböző extra kedvezményre és bónuszra legyen jogosult. A legtöbb kaszinó többféle ilyen ajánlattal várja a játékosokat, épp ezért ha szeretne extra löketet kapni a játékok alatt érdemes figyelmet fordítani a választott kaszinó felületén elérhető bónuszok kérdésére is.

A kedvezmények pedig többféleképpen is megjelenhetnek. A legtöbb esetben például elérhető egy, az új felhasználóknak szánt üdvözlő bónusz, amely szinte minden esetben legalább 100% -os befizetési bónuszt biztosít, és akár 100 ingyenes pörgetést is. Ez voltaképpen azt jelenti, hogy amennyiben befizetést kezdeményez 5000 forint értékben, azonnal 10 000 forint ütheti a markát, amit egy bizonyos időszakon belül használhat fel a játékok alatt. Ezen kívül viszont fellelhető többféle heti és napi bónusz is, akár befizetésekre, akár ingyenes pörgetésekre vagy akár visszatérítési bónuszokra pályázik.

Itt fontos megjegyezni, hogy több népszerű kaszinó rendelkezik külön VIP Programmal is, ami a játékosok “hűségét” vizsgálva biztosít extra kedvezményeket a weboldal felhasználására vonatkozóan. Attól függően tehát, hogy milyen régóta játékos, és mennyi befizetést kezdeményezett ezidő alatt folyamatosan növekvő kedvezményekre lehet jogosult, amennyiben VIP Programmal rendelkező kaszinóban játszik. Ezek megjelenhetnek visszatérítési bónuszként, limitbeli kedvezményként de akár speciális, egyéni funkcióként is.

A bónuszok igénybevételéhez általában egy minimum befizetési limitet szabnak meg a kaszinók, illetve minden esetben számolnia kell a játékosoknak néhány követelménnyel is, amely a bónusz igénylése előtt a weboldalon olvasható át. A cél, hogy olyan bónuszokat vegyünk igénybe, amit fel tudunk a későbbiekben használni, és teljesíteni is tudjuk a hozzá kapcsolódó követelményeket.

Legnépszerűbb bónuszok

 • Üdvözlő bónusz
 • Befizetési bónusz
 • Ingyenes pörgetések
 • Cashback bónusz

A fizetési lehetőségek kérdése az online kaszinók felületén

Amíg régebben értelemszerű volt, hogy milyen úton kapja majd meg a pénzét ha nagyobb nyereményre lett jogosult, addig ma már ez nemigen ilyen egyszerű kérdés. Az online kaszinók fejlődése a fizetési lehetőségek listájára is kihatott, így amíg a 2000 -as évek derekán még nem is voltak valódi befizetésre alkalmas kaszinók, addig ma már többféle változat is elérhető egy egy fizetési lehetőségből.

A szabályok a különböző lehetőségekre természetesen változóak, és minden kaszinó maga dönti el, hogy milyen limiteket és díjakat alkalmaz, illetve milyen átfutási idővel teljesíti a ki és befizetéseket. Viszont, a minőségi kaszinók nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználók igényeire, épp ezért általában többféle lehetőség közül választhatunk. A legtöbb esetben ráadásul azonnali átfutási idővel számolhatunk, és extra költséget sem kell fizetnünk azért, hogy hozzáférjünk a pénzünkhöz.

Érdemes kaszinó választás előtt a be -és kifizetésre vonatkozó információknak is utánajárni, mivel az is előfordulhat, hogy amíg befizetést az egyik lehetőség által kezdeményezhetünk, addig kifizetést már nem. De akár az is, hogy amíg a befizetésünk azonnal megtörtént, addig a kifizetésre több napos átfutási időt biztosít a kaszinó felülete. A legnépszerűbb lehetőségek viszont a minőségi felületeken elérhetőek, így akár sima kártyás, akár e pénztárcás vagy épp kriptovalutás fizetést kezdeményez, találhat magának olyan kaszinót ami minden fizetéssel kapcsolatos igényét kielégíti.

A legnépszerűbb elérhető fizetési módok listája Magyarországon

 • Mastercard
 • Visa
 • Revolut
 • Apple Pay
 • Simple Pay
 • Neteller
 • Skrill
 • Paysafecard
 • Quickpay
 • Banki átutalás
 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum

(Forrás: https://www.shutterstock.com/hu/image-illustration/casino-betting-gambling-mix-slot-machine-2074423663 )

Az online kaszinók minősége 2022 -ben

A fejlődés természetesen a minőségbeli kérdésekre is kihatott, épp ezért ha manapság egy online kaszinó felületet keresünk fel, és a népszerűek közül kiválasztottunk, biztosak lehetünk benne, hogy minőségi, felhasználóbarát megjelenéssel találkozhatunk majd. Legyen szó a designról vagy épp a funkciókról, minden kaszinó felület arra törekszik, hogy a lehető legteljesebb módon elégítse ki a játékosok igényeit. Épp ezért, a funkciók értelemszerűek, a menüpontok jól navigálhatóak, és akkor is könnyen feltalálhatjuk magunkat ha még újak vagyunk a szerencsejáték világában. A legtöbb esetben ráadásul külön leírásokat, gyakori kérdések részeket és súgókat is találhatunk, hogy a játékmenetünk a lehetőségekhez mérten a leggördülékenyebb legyen. Ha pedig teljesen elvesznénk, egy szakértő ügyfélszolgálattól kérhetünk segítséget, akik sok esetben a nap 24 órájában elérhetőek.

Így azt mondhatjuk, hogy akár gépről, akár telefonról keressük fel a kaszinókat mind a design, mind pedig a fizetési módok vagy a játékok minőségében kiemelkedő élményekben lehet részünk. Ha minőségi kaszinókban szeretnéd eltölteni az idődet, javasoljuk hogy olyan felületek közül válasszon, ahol a megfelelő engedélyek mellett üzemelő kaszinót érhet el, mert így biztosíthatja hogy ne ütközzön problémába semmilyen téren, így sem a weboldal, sem az applikáció vagy épp a játékok használatával kapcsolatban sem. Viszont, ha megfelelő, engedélyekkel rendelkező kaszinó felületet választott biztosíthatja magát, hogy egy mindig jól működő, felhasználóbarát elérés keretében próbálja ki a szerencséjét amikor csak szeretné.

Az engedélyek kérdése és a megbízhatóság manapság

Külön érdemes szót ejteni a megbízhatóság kérdéséről, mert azt ahogy az előbb már említettük, ez fogja meghatározni a játék élményét is. Ahhoz, hogy egy jól funkcionáló felhasználóbarát felületet használjon olyan kaszinót érdemes választani, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre. Az ellenőrzött, megfelelő engedélyekkel rendelkező kaszinók minden esetben nagy hangsúlyt fektetnek rá, így ezek azok a felületek ahol mind a fizetési módok tekintetében, mind pedig a navigációval kapcsolatban megkaphatja azokat a funkciókat amire szüksége lehet.

Az engedéllyel rendelkező kaszinók véletlenszerű vizsgálatoknak vannak kitéve, így egy független szervezet vizsgálja ki, hogy a játékok megfelelőek -e. Épp ezért, nem meglepő módon, amennyiben csalni próbálna a kaszinó üzemeltetője, az ilyen vizsgálatok alatt kibukna. Ez az oka, hogy javasolt a megbízható háttérrel rendelkező felületeket keresni, és elkerülni azokat akik nem kaptak ez idáig engedélyt.

Természetesen ha egy felületnek nincs engedélye, az nem jelenti biztosan, hogy csalni is fog, viszont semmi nem garantálja azt, hogy nem teszi meg, a külsős, független ellenőrzés hiányában. A kaszinó engedélyéről a legtöbb esetben a weboldal alján tud olvasni, de minden esetben feltűntetésre kerül a weboldalon valahol. Ha azt tapasztalja, hogy semmilyen információ nem érhető el ezzel kapcsolatban, inkább azt javasoljuk hogy lépjen tovább, és keressen inkább egy olyan felületet, ahol a megfelelő engedélyek társaságában foghat bele a szerencsejátékok világába.

Felmerülő kérdések és az ügyfélszolgálat

A legtöbb kaszinó manapság arra is figyelmet szentel, hogy mi történik abban az esetben ha elakadnak a játékosok a weboldal használata közben. Amíg régen az is csoda volt, ha emailben felkereshettük a kaszinók ügyfélszolgálatát addig manapság már arra is lehetőségünk lehet akár, hogy a nap 24 órájában bármikor elérhessük a segítségnyújtó csapatot. A legtöbb esetben többféle kapcsolatfelvételi módot is biztosítanak a kaszinók, viszont változó lehet annak az ideje, hogy melyik módon milyen gyorsan válaszolnak a kérdésekre.

A régóta működő felületek általában gyakori kérdések részleggel is rendelkeznek, így amennyiben alap kérdése merülne fel érdemes először ezt keresni. Itt minden fontos kérdésre válaszolnak ami gyakran felmerül a játékosokban, de segítséget nyújtanak a regisztrációban, a befizetésben és minden alap problémában is.

Az email, mint kapcsolatfelvételi mód talán az egyik legrégebb óta elérhető lehetőség a kaszinók világában, és talán az egyik legegyszerűbb is, ha bonyolultabb, ráérős kérdéseink vannak. Minden kaszinó más és más átfutási idő mellett válaszol a kérdésekre emailben, ahogy az is változó lehet, hogy elérhetőek -e ezen az úton magyar nyelven, vagy angolul kell megfogalmazni a kérdésünket. Viszont általánosságban legkésőbb 1 – 2 nap belül választ kaphatunk a feltett kérdésekre, ha emailben keressük fel egy online kaszinó felületét.

Ezen felül pedig a legújabb kapcsolattartási mód az élő chates ügyfélszolgálat lehetősége. Ebben az esetben a weboldalról elindított chat beszélgetés segítségével kérhetünk útmutatást, vagy jelenthetjük be a panaszunkat, amire az ügyfélszolgálati csapat egyik tagja pár percen belül nyújt választ. Az egyszerűbb problémák így sokkal rövidebb idő alatt oldhatóak meg, ráadásul akár telefonról, akár gépről keressük fel a kaszinót, azonnal hozzáférhetünk ehhez a részleghez. Fontos megjegyezni, hogy egy utánajárást igénylő probléma esetén ezen az úton csak a bejelentést tudjuk megtenni, és a későbbiekben kaphatunk megoldást a problémára emailben.

Kaszinó appok és a mobil böngészős elérés

A modern kaszinó világban pedig nem csak arra van lehetősége hogy gépről keresse fel a felületeket, hanem akár telefonon keresztül is megteheti azt. A legtöbb minőségi kaszinó külön az App Store -ból vagy a Play Áruházból letölthető applikációval is rendelkezik, amely egy kattintással, a telefonjától függően tölthető le. Vannak viszont olyan kaszinók, ahol csak a hivatalos weboldalról tölthető le az alkalmazás, épp ezért nem kell megijedni ha elsőre nem találná meg a telefonja app részlegében.

Ezen kívül pedig érdemes megemlíteni, hogy olyan kaszinók is léteznek, akik bár külön applikációval nem rendelkeznek, mégis elérhetőek telefonon keresztül, amennyiben a telefonja böngészőjén keresztül keres rá a hivatalos kaszinó weboldalára.

A mobilról elérhető felületek, bár telefon típusonként változóak, minden esetben nagyon hasonlítanak az eredeti, gépről elérhető változatokra. Így, amennyiben mindkét úton keresné a kaszinót, nem szükséges külön menüpontokat megtanulnia. A manapság megjelenő játékok pedig telefonra is optimalizálva vannak, így gond nélkül használhatóak iOS és Android készülékek esetén is, telefonon és tableten egyaránt.

A fizetésre pedig azt is mondhatjuk, hogy sokkal egyszerűbb ha telefonon keresztül kezdeményezzük, köszönhető az érintésmentes fizetés, arcfelismerő és az ujjlenyomat olvasó technikai újításainak. Ráadásul ugyanez vonatkozik a bejelentkezésre is, amely telefonon keresztül egy kattintással megtehető, és applikáción keresztül akár ki is kerülhető. Ha pedig böngészős elérést használna, a könyvjelzők közé rakhatja be a kaszinó weboldalát, így szintén egy kattintással érheti el, bármikor a nap folyamán.

A logisztika a jövőben

Azt tehát láthatjuk, hogy a szerencsejátékok régóta elkísérik az emberek életét, és azt is, hogy ahogy telik az idő úgy jelennek meg jobbnál jobb újítások a kaszinók világában. A fejlődés – még az internetet megelőzően kifejezetten lassan ment végbe, viszont szép lassan ez idő tájt terjedtek el a legnépszerűbb játékok szerte a világon. Az internet megjelenése óta pedig exponenciális növekedés indult a technikai fejlődésre vonatkozóan, a kaszinó iparban. Akár a fizetési módok sokszínűségét, akár a játékok minőségét vagy épp telefonra optimalizált elérését említjük évről évre egyre felhasználóbarátabb keretek között érhetjük el a kedvenc játékainkat, és ez ugyancsak igaz az ügyfélszolgálat és az egyéb fontos funkciók kérdéseire is.

Épp ezért, bár nehéz megjósolni hogy mikor fog kibontakozni a logisztikai fejlődés csúcsa, vagy egyáltalán ki fog -e, de abban biztos lehetünk hogy nemigen a közeljövőben fog megtörténni, hogy az évről évre megjelenő statisztikák majd azt mutatják, hogy a kaszinók iránti érdeklődés negatív irányba indult el.

A jövőre vonatkozóan viszontomár több új, folyamatban lévő újítás is megjelent a piacon – így például a virtuális valóság – amiről ez idáig még nem is tettünk említést. Bár még viszonylag gyerekcipőben jár, hogy eljussunk arra a pontra, hogy 100% -ban valós érzéseket biztosítson egy élő osztós kaszinó játék a VR segítségével, de mégis azt mondhatjuk hogy itt állunk a küszöbén annak, amit a jövő ígérhet. Nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy figyelünk, és kihasználjuk a jobbnál jobb lehetőségeket.

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!