Fenntarthatósági bajnok: az IVECO DAILY Blue Power a 2018-as Év Kishaszonjárműve

0

A DAILY Blue Power az IVECO új fenntartható típuscsaládja, amely korlátok nélküli árusszállítást biztosít a városokban – e családot választotta a 2018-as Év Kishaszonjárművének a 25 vezető európai haszonjárműves szakújságíróból álló zsűri. A nagy presztízsű díj jól szemlélteti az IVECO márka elkötelezettségét a műszaki fejlesztés iránt, valamint a fenntartható szállításra való összpontosítását. A szállítmányozás terén első gyártóként ismerte fel a földgázban rejlő lehetőségeket, így mára az IVECO földgázüzemű kishaszonjárművek, teherautók és buszok teljes kínálatát alakította ki.

2017. november 23-án este az új IVECO DAILY Blue Power típuscsaládot tüntették ki a 2018-as Év Kishaszonjárművecímmel a Solutrans nemzetközi közúti szállítmányozási szakvásáron a franciaországi Lyon városában.

Az IVECO furgonokat és fülke-alvázas kiviteleket egyaránt kínáló új kishaszonjárműve erős vetélytársakat utasított maga mögé, és a DAILY típus 2015-ös győzelme után mindössze három évvel ismét elhódította a koronát. A nagy presztízsű díj annak elismerése, hogy a márka a fenntarthatóságot fokozó műszaki megoldásokra fókuszál. A zsűri egyetértett abban, hogy a DAILY Blue Power „egyesíti azokat a fontos és életképes megoldásokat, amelyekkel csökkenthető a kishaszonjárművek környezeti hatása a városi és külvárosi feladatok során”. Kiemelték azt a tényt, hogy ezzel a típuscsaláddal az „IVECO olyan fenntartható járművekkel rendelkezik, amelyeket a piac elvár”.

Emellett arra is rámutattak, hogy a kínálatban szereplő „villanymotoros és földgázüzemű hajtáslánc, valamint az SCR kipufogógáz-utánkezelő rendszer mind az IVECO által hosszú ideje fejlesztett és bevált technika”. A zsűrit különösen lenyűgözték az IVECO új kínálatában rejlő műszaki innovációk, valamint az, hogy a gyártó „bemutatta a valós vezetési körülmények közötti károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírásoknak megfelelő új dízelmotort – három évvel azelőtt, hogy az RDE-rendelet életbe lépne a kishaszonjárművek esetében –, messze megelőzve ezzel a vetélytársakat”. Ezenkívül a zsűrit a DAILY Hi-Matic Natural Power kiemelkedő vezetési élménye is meggyőzte.

Jarlath Sweeney, az Év Nemzetközi Kishaszonjárműve díj zsűrijének elnöke így foglalta össze a bizottság véleményét: „Gratulálunk az IVECO márkának a DAILY Blue Power típuscsaláddal elért fejlesztési eredményekért. Az IVECO mindig is az élvonalban járt a fenntarthatóság terén a kishaszonjárművek kategóriájában. Az új DAILY Blue Power típuscsalád megerősíti ezt a pozíciót.”

A díjat Pierre Lahutte, az IVECO márka elnöke e szavakkal vette át: „Az idén a negyvenedik évét ünneplő DAILY típusunk már harmadik ízben nyeri el az Év Kishaszonjárműve címet. Az elismert és sikeres termék mellett a díj egyúttal az IVECO által végzett hatalmas erőfeszítések méltatása is, amelyekkel a márka meghatározó módon hozzájárult a városok tiszta levegőjéért és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért folytatott harchoz. A DAILY Blue Power a villanymotoros, a földgázüzemű és a legfejlettebb dízelmotoros változataival az első és egyetlen jármű, amely három eltérő megoldást kínál a városközpontokba való behajtást egyre jobban érintő szabályozásokra már előre készülve. Ez biztosítja az ügyfeleink beruházását, és a fenntartható vállalkozásuk fejlesztéséhez szükséges versenyelőnyt jelent számukra.”

A 2017 októberében bemutatott DAILY Blue Power egyedülálló a piacon, hiszen az ügyfeleknek három különböző alternatívát kínál, és ezzel választási szabadságot, hogy a feladataik és a vállalkozásuk különleges igényeihez igazodó megoldás mellett dönthessenek. A kínálatban az alábbi változatokat mind megtaláljuk:

DAILY Electric: Zéró helyi károsanyag-kibocsátású jármű, amely a legszigorúbb közlekedési korlátozásokkal rendelkező városokban is bevethető. Megnövelt hatótávolsága akár 200 kilométeres üzemelést tesz lehetővé valós városi körülmények között, az akkumulátorai teljesítményét pedig optimalizálták minden időjárási körülményhez. A mindössze kétórás gyorstöltést jól kiegészíti az Eco-Power gazdaságos üzemelési mód és a fékenergia-visszanyerés, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságot.

DAILY Euro 6 RDE 2020 Ready: A legfejlettebb dízelmotoros kishaszonjármű a piacon, s az első, amelyet az RDE-szabvány (Real Driving Emissions, valós vezetési körülmények közötti károsanyag-kibocsátás) szerint teszteltek és minősítettek. Ez a változat már előre felkészült a kihívást jelentő 2020-as környezetvédelmi célokra – egy olyan megoldással, amelyet a Holland Alkalmazott Tudományos Kutatási Szervezet (TNO) is igazolt, és akár már ma megvásárolható.

A jármű mozgatásáról egy megfelelő méretű motor gondoskodik. Az IVECO márka a 2,3 literes F1A motorját 2016-ban teljes egészében átdolgozta: az egység nagyobb összlökettérfogatot kínál más gyártók hasonló motorjainál, emellett fokozott tartósságot és természetesen kis nitrogén-oxid-kibocsátást nyújt. A DAILY Euro 6 RDE 2020 Ready emellett rendkívül hatékonyan használja fel az üzemanyagot: a jelenlegi változatnál hét százalékkal kevesebb üzemanyagot igényel a stop-start rendszer és a Michelin Agilis+ kis gördülési ellenállású gumiabroncsok jóvoltából.

DAILY Hi-Matic Natural Power: Az iparág első földgázüzemű kishaszonjárműve a kategóriában egyedülálló nyolcfokozatú automatikus váltóval, amely rendkívüli vezetési élményt biztosít. Ez a különösen csendes városi jármű azt a robusztusságot, teljesítményt és megbízhatóságot biztosítja, amelyről a DAILY típus híres. Ezt fokozott kényelemmel és a manuális váltóhoz képest 2,5 százalékos fogyasztási előnnyel társítja, ezenkívül kisebb károsanyag-kibocsátást és a kategória legjobb vezethetőségét kínálja.

A 3,0 literes F1C motorja 136 lóerőt teljesít, 350 newtonméter forgatónyomatéka a legnagyobb a kategóriájában. A háromliteres, Euro VI minősítésű dízelmotoros változatnál 76 százalékkal kevesebb részecskét és 12 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki. Valós városi vezetési körülmények esetén a szén-dioxid-kibocsátása általában három százalékkal kisebb, mint a dízelmotoré – ám ez az előny öt százalékra nő a fejlett Hi-Matic automatikus váltó jóvoltából. Biometánnal üzemeltetve a szén-dioxid-lábnyoma 95 százalékkal kisebb – vagyis közel nulla.

Az Ön partnere a fenntartható szállításban

Az IVECO termékstratégiája olyan járműveket kínálni, amelyek fokozzák az ügyfelek vállalkozásának fenntarthatóságát – mind környezeti, mind pénzügyi szempontból.
A vállalat a szállítmányozási iparágban az első gyártóként ismerte fel a földgáz kínálta lehetőségeket – ezen előrelátásnak köszönhetően az IVECO mára földgázüzemű kishaszonjárművek, teherautók és autóbuszok teljes palettáját fejlesztette ki. Az IVECO az egyetlen gyártó, amely komplett gázüzemű típuskínálattal rendelkezik, a vállalat a mai napig több mint 22 000 gázüzemű járművet értékesített.

Az idei évben az IVECO márkát már kitüntette a Földgázüzemű Járművek Nemzetközi Iparági Bajnoka 2017 címmel a Földgázüzemű Járművekért Nemzetközi Szövetség. Ezzel elismerték a gyártó elkötelezettségét a földgázüzemű járművek iránt, valamint a sűrített földgázzal és cseppfolyósított földgázzal üzemelő járművek kifejlesztése terén végzett erőfeszítéseit. Az IVECO az egyetlen haszonjárműgyártó, amelyet beválasztották egy kitüntetés döntősei közé a 6. Európai Gáz Kiválósági Díjak 2017 keretében. Itt a márkát az „Év Projektje” díjra jelölték a fenntartható nehéz-teherautók jövőképéért, amelynek eredményeként a márka kifejlesztette az első távolsági fuvarozásra tervezett földgázüzemű teherautót.

Az IVECO ezenkívül kettőt megnyert a három 2017-es Év Fenntartható Haszonjárműve díjból – az EUROCARGO CNG győzött az áruterítő kategóriában, míg a DAILY Electric a furgonok között. A DAILY a következő, 2018-as Év Fenntartható Haszonjárműve kitüntetést is megszerezte, a furgonok között a DAILY Hi-Matic Natural Power változatott tartották a legjobbnak a „fokozott fenntarthatósága, valamint a folyamatos kisebb és jelentős  frissítései és módosításai” alapján.”
Az IVECO BUS márkát is kitüntették a közelmúltban a fenntarthatósági törekvéseiért: a CROSSWAY LE Natural Power megkapta a Fenntartható Busz Kitüntetést a helyközi kategóriában.

Forrás: DanubeTruck

Megosztás

Szóljon hozzá

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9NDg5JmFtcDtoZWlnaHQ9MjU4JmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1kYXJrJmFtcDtzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmYW1wO2hlYWRlcj1mYWxzZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj1mYWxzZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsgb3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuOyB3aWR0aDo0ODlweDsgaGVpZ2h0OjI1OHB4OyIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==
CSATLAKOZZ HOZZÁNK FACEBOOKON IS!
A sorozat támogatója a:
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzAwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjMwMHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZhbXA7d2lkdGg9MzUwJmFtcDtoZWlnaHQ9MjkwJmFtcDtjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZhbXA7c2hvd19mYWNlcz10cnVlJmFtcDtoZWFkZXI9dHJ1ZSZhbXA7c3RyZWFtPWZhbHNlJmFtcDtzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjM1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjkwcHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL2xpa2Vib3gucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGbG9naXN6dGlrYSZ3aWR0aD02NTAmaGVpZ2h0PTI1OCZjb2xvcnNjaGVtZT1saWdodCZzaG93X2ZhY2VzPXRydWUmaGVhZGVyPWZhbHNlJnN0cmVhbT1mYWxzZSZzaG93X2JvcmRlcj10cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lOyBvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47IHdpZHRoOjY1MHB4OyBoZWlnaHQ6MjU4cHg7IiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSI+PC9pZnJhbWU+
Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!